Ion Besoiu a murit, la 85 de ani. Lumea culturala, indoliata de decesul actorului

Actorul Ion Besoiu, cunoscut pentru roluri din filme ca "Toate panzele sus" si "Bucuresti Non Stop", a murit miercuri, la Bucuresti, la varsta de 85 de ani. "Ion Besoiu este nu doar un mare actor, nu este doar unul dintre reperele Teatrului Bulandra, este un om extrem de cult, extrem de curios, un prieten fabulos, pe care te poti bizui in orice ceas al existentei tale, este acel insotitor pe care ai vrea si oricine ar vrea sa-l aiba in preajma lui", a declarat criticul de teatru Marina Constantinescu in cadrul ceremoniei care a avut loc pe Aleea Celebritatilor, in iunie 2015.

acum 45 luni (18 Jan 2017)

Actorul Ion Besoiu, cunoscut pentru roluri din filme ca "Toate panzele sus" si "Bucuresti Non Stop", a murit miercuri, la Bucuresti, la varsta de 85 de ani.

Dan Chisu: Mi-a spus: cand o sa mor, sa nu incepeti cu povesti, cu cat de bun eram

Regizorul Dan Chisu a povestit pentru News.ro ca l-a cunoscut pe Ion Besoiu cu ocazia filmului "Bucuresti Non Stop".

El a mentionat ca actorul avea o capacitate "extraordinara" de a trece de la o stare la alta.

"Stia ca vine si imi tot spunea ca e o chestiune de timp.

Alexandru Darie: A fost un om de suflet pentru mine

Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra din Bucuresti, a spus agentiei News.ro ca actorul a fost pentru el un om "de suflet". A fost un om extraordinar si un mare actor si un om de suflet pentru mine.

Regizorul a amintit si de ultimul spectacol in care a jucat Ion Besoiu la Teatrul Bulandra.

Directoarea Teatrului Nottara: Un om de mare seriozitate

La Teatrul Nottara, Ion Besoiu a jucat in "Mobila si durere". Apoi s-a retras, spunand ca are probleme cardiace, pentru o perioada, pe urma ne-am retras noi o perioada si asa s-a facut ca nu am mai avut spectacole cu dumnealui",

a precizat directoarea institutiei. In cei cinci ani de cand am fost director, noi tot am igienizat teatrul, cu putin, cu putin, ca reparatii, cum s-a putut. Pe mine m-a impresionat in mod deosebit si atunci mi-am dat seama ca la actori aceasta de multe ori este o aparare, pentru ca sunt, de fapt, foarte sensibili si foarte orgoliosi. Mai mult decat atat, a fost la noi o pata de culoare, pentru ca nu a jucat demult si a venit cu tot sufletul sa joace in , multumita regizoarei Alice Barb, care, de altfel, se pare ca se pricepe de minune sa lucreze cu marii actori aproape uitati. Este meritul ei ca ni l-a adus si ca l-am ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro