Iohannis:OUG privind migratia alesilor locali este neconstitutionala

Iohannis:OUG privind migratia alesilor locali este neconstitutionala

"Impreuna cu specialistii din ACL a fost analizata aceasta ordonanta si, pe langa faptul ca noi, politic, am declarat si consideram ca aceasta ordonanta vine sa pregateasca un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament si de faptul ca PSD guverneaza Romania, specialistii nostri considera ca ordonanta este neconstitutionala.

acum 109 luni (3 Sep 2014)

"Impreuna cu specialistii din ACL a fost analizata aceasta ordonanta si, pe langa faptul ca noi, politic, am declarat si consideram ca aceasta ordonanta vine sa pregateasca un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament si de faptul ca PSD guverneaza Romania, specialistii nostri considera ca ordonanta este neconstitutionala. In acest sens ii avertizez public pe toti colegii mei din administratia publica locala - alesi presedinti ai consiliilor judetene, primari, consilieri judeteni, consilieri locali si supleanti pe listele consiliilor - sa nu se lase ademeniti si sa nu opteze in concordoanta cu aceasta ordonanta", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax. Ii avertizez pe colegii mei ca aceasta ordonanta va fi anulata de Curtea Constitusionala si se vor trezi in situatia de ilegalitate care va duce la pierderea mandatului lor", a declarat liderul PNL.

Nu in ultimul rand, Iohannis considera ca s-au facut presiuni asupra alesilor locali "sa treaca intr-un partid aflat la guvernare" si a precizat ca ACL nu va primi "traseisti politici", intrucat nu doreste incurajarea "traseismului politic" si "fraudarea alegerilor." ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro