Iohannis versus "Dragnea si ai lui". Care este visul secret al lui Dragnea si Tariceanu

Iohannis versus

De la luarea unor decizii concrete, pana la elaborarea Legilor in Parlament, pretextul este formulat explicit, deschis si apasat, "cu surle si trambite", el fiind in favoarea cetatenilor si a tarii. Statul paralel este ansamblul tuturor deciziilor, ca si al Legilor votate in Parlament, dar pe latura lor de mobil ascuns, secret, acesta fiind mascat de generosul pretext reliefat, de ochii lumii, cu "surle si trambite". Presedintele Klaus Iohannis sta in miezul unui paradox, cultivat mai ales de "Dragnea si ai lui", la care se mai adauga o parte a celei de a patra Puteri, mai ales cei de la Antena 3. "Solutia" generica de corectie a acestei utopii este recursul la o serie de "reforme", chiar "revolutii"- inclusiv cea fiscala -, ca si declansarea unor serii de "proiecte" care, in viziunea lui Liviu Dragnea, expusa la ultimul Congres, bate de la distanta Cincinalele lui Nicolae Ceausescu.

acum 59 luni (8 May 2018)

Cu contributia lui Liviu Dragnea - "desteptul desteptilor" - acestor "baieti" li s-au alaturat si "fetitele istete", alese si culese, ca niste floricele decorative, mai ales de pe plaiurile natale ale Sefului. Cum nu a obtinut majoritatea parlamentara, PSD, adica Liviu Dragnea, s-a combinat cu Calin Popescu-Tariceanu, un alt specialist in flori si floricele, ca fervent aparator al familiei traditionale. Aceasta asociere (PSD-ALDE) este una capro-varzista, rezultatul ei fiind "Dragnea si ai lui". Presedintele Klaus Iohannis este un etnic german (sas), dar stapaneste foarte bine limba romana, incat ar putea sa-i dea lectii Vioricai Dancila si la acest capitol. Traind intre romani, Klaus Iohannis si-a insusit si anumite expresii populare, de larga circulatie, intre care si expresia "Cineva sau careva si ai lui". Expresia ne trimite la un grup restrans, cu interese proprii sau autogene, si care se autogestioneaza, ignorand interesele celorlalti, ale tarii si ale romanilor, in acest caz. Altfel spus, este vorba de o "gasca", adica de o parte care vrea sa stapaneasca intregul tarii, sau tara intreaga.

Am descris in cateva texte mecanismul subtil al Vicleniei, practicata de "baietii destepti" si de "fetitele istete". Este un mecanism complex si complicat, incat Laura Codruta Kovesi recunoaste ca i-au trebuit cativa ani buni ca sa descopere strategia subtila a acestui mecanism. In esenta, este vorba de relatia perversa dintre aparenta si esenta sau dintre pretext si mobil. De la luarea unor decizii concrete, pana la elaborarea Legilor in Parlament, pretextul este formulat explicit, deschis si apasat, "cu surle si trambite", el fiind in favoarea cetatenilor si a tarii. Numai ca acest pretext generos mascheaza mobilul, care este tacut si este absolut dubios, el fiind exclusiv in favoarea "gastii", adica a lui "Dragnea si ai lui". Nu este exclus ca duetul sa ajunga duel, data fiind polivalenta substantivului "politica", inscrisa intre o "zeita" si o "prostituata" (... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro