Iohannis si Ponta - stare de razboi

Iohannis si Ponta - stare de razboi

> De altfel, asa dupa cum s-a putut observa fara niciun fel de efort, dl Ponta chiar a evitat o vizita la Palatul prezidential, absentand vineri, cam fara motiv, de la ceremonia, altminteri scurta, prilejuita de depunerea juramantului de noul ministru al Transporturilor, dl. Un razboi pe care premierul Ponta l-a marcat, la randu-i, dar in cel mai josnic mod cu putinta, cu o salva de postari imunde pe facebook, insailand cuvinte jignitoare de absolvent cu diploma de merit de la Academia de partid "Stefan Gheorghiu", atat la adresa d-lui Iohannis cat si la cea a PNL.

acum 66 luni (19 Jul 2015)

>

De altfel, asa dupa cum s-a putut observa fara niciun fel de efort, dl Ponta chiar a evitat o vizita la Palatul prezidential, absentand vineri, cam fara motiv, de la ceremonia, altminteri scurta, prilejuita de depunerea juramantului de noul ministru al Transporturilor, dl. Iohannis a avut grija ca pe toata durata saptamanii ce se incheie sa ii arate d-lui Ponta cat ii e de dezagreabila revenirea ca si prezenta domniei sale. Si sa marcheze, prin cel putin trei gesturi, faptul ca, in viitor, colaborarea institutionala dintre domniasa si premier va fi cu mult mai plina de evenimente, dar si de asperitati decat s-a manifestat ea in primele sase-sapte luni de mandat prezidential.

Presedintele a reiterat la inceputul saptamanii solicitarea de demisie din iunie, a respins desemnarea dlui Mihai Fifor in calitate de ministru al Transporturilor si a trimis spre reexaminare Parlamentului proiectul noului Cod fiscal. Un razboi pe care premierul Ponta l-a marcat, la randu-i, dar in cel mai josnic mod cu putinta, cu o salva de postari imunde pe facebook, insailand cuvinte jignitoare de absolvent cu diploma de merit de la Academia de partid "Stefan Gheorghiu", atat la adresa d-lui Iohannis cat si la cea a PNL. Postari graitoare pentru educatia deficitara a omului si cetateanului Ponta Victor ca si despre micimea si lipsa de responsabilitate a omului politic omonim.

Daca analizam cat de cat cu atentie cele trei gesturi ale presedintelui Iohannis mentionate mai sus, nu se poate sa nu constatam ca ele sunt justificate. Chiar daca solicitarea de demisie nu beneficiaza de temei constitutional. Ci doar de fundament moral si de imagine. Actuala situatie juridica a premierului nu face deloc bine Romaniei readucand-o la conditia de exceptie de la regula si de la conduita europeana. Fifor nu are nici in clin, nici in maneca cu transporturile, iar situatia nicidecum de invidiat in care se afla acestea chiar impune ca in fruntea ministerului de resort sa se ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro