Iohannis si Ponta, mesaje pentru jurnalisti de Ziua Mondiala a Libertatii Presei
De Ziua Libertatii Presei, noi toti - oameni politici, patronat, ziaristi, telespectatori, cititori sau ascultatori - ar trebui sa ne gandim mai apasat la cat de mult ne-a lipsit acest drept fundamental in perioada comunista, cat de pretios este, dar si cat de usor se poate pierde", a scris si Alina Gorghiu pe Facebook.
"O presa libera contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societati prospere. "Ziua Mondiala a Libertatii Presei ne readuce aminte cat de importanta este libertatea de exprimare", mai scrie Iohannis. Avem impreuna datoria sa ajutam la ridicarea societatii romanesti, inclusiv prin calitatea dezbaterii publice, si puteti conta pe mine in construirea unei agende publice constructive, cu respect pentru argumente si cetateni", scrie Ponta pe Facebook. El arata ca articolul 30 din Constitutia Romaniei privind libertatea de exprimare este, poate, cea mai puternica lectura care poate fi parcursa cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei. De Ziua Libertatii Presei, noi toti - oameni politici, patronat, ziaristi, telespectatori, cititori sau ascultatori - ar trebui sa ne gandim mai apasat la cat de mult ne-a lipsit acest drept fundamental in perioada comunista, cat de pretios este, dar si cat de usor se poate pierde", a scris si Alina Gorghiu pe Facebook. "Mass-media din Romania sunt confruntate si in acest an cu agravarea problemelor interne si cu efectele existentei intr-un mediu economic ostil, contextul aratand ca nu sunt premise ale unei redresari in 2015. In aceste conditii, este necesara o conjugare a eforturilor in directia unor obiective comune si a unei strategii unitare de relansare a industriei mass-media. Identificarea obiectivelor si conturarea strategiei de relansare trebuie sa fie rezultatul inspiratiei si solidaritatii in interiorul profesiei", se spune in declaratia CRP.
La 23 decembrie 1993, Adunarea Generala a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondiala a Libertatii Presei. Intiativa a venit de la Conferinta Generala UNESCO, care, printr-o rezolutie din 1991 asupra promovarii libertatii presei in lume, a recunoscut ca o presa libera, pluralista si independenta este o componenta esentiala a unei societati democratice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro