Iohannis si Oprea, mesaje de Ziua Justitiei: "Veti gasi in presedinte un partener si un sustinator critic. Lupta anticoruptie trebuie sa continue"

Iohannis si Oprea, mesaje de Ziua Justitiei:

Va felicit pentru promptitudinea cu care reactionati si, prin pozitiile dumneavoastra publice, depuneti toate eforturile pentru sanctionarea derapajelor si mentinerea discursului public intr-un registru de echilibru si responsabilitate. In incheiere, cu ocazia Zilei Justitiei, transmit felicitari judecatorilor, procurorilor, avocatilor, notarilor, juristilor, precum si personalului instantelor, reprezentantilor mediului academic si tuturor celor care sunt parte a acestei comunitati cu un rol atat de important intr-o societate, acela de a asigura respectarea legii si de a infaptui, pe cat posibil, idealul dreptatii", a mai transmis Iohannis.

acum 68 luni (5 Jul 2015)

"Justitia este o componenta esentiala a statului de drept. Fara domnia legii nu putem vorbi de democratie si nici de separatia puterilor in stat. Ele au inclus si sistemul judiciar care a devenit tot mai eficient, modern si performant. Dincolo de reformele legislative si institutionale, acest fapt se datoreaza in mare masura dumneavoastra, intregului corp profesional care infaptuiti actul de justitie, se arata in mesajul presedintelui, citit de catre doamna Simina Tanasescu, consilier prezidential. "Nu am fi avut astazi o justitie apreciata deopotriva in tara si de partenerii externi fara munca, seriozitatea si exigenta cu care va faceti meseria. Ele pot si trebuie sa fie realizate in intregime in si din interior. Veti gasi constant in Presedintele Romaniei un partener si un sustinator critic, in sens constructiv, in tot acest proces. Dar nu trebuie sa uitam ca justitia se afla in slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independentei, responsabilitatii si echidistantei. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, in limitele si rigorile legii, ramane o coordonata esentiala a activitatii in administrarea justitiei", a mai transmis Iohannis. Va felicit pentru promptitudinea cu care reactionati si, prin pozitiile dumneavoastra publice, depuneti toate eforturile pentru sanctionarea derapajelor si mentinerea discursului public intr-un registru de echilibru si responsabilitate. Lupta anticoruptie trebuie sa continue si avem cu totii responsabilitatea sa o sustinem", se mai arata in mesajul presedintelui. Din acest motiv, prevenirea, identificarea infractiunilor de coruptie si pedepsirea celor vinovati reprezinta obiective ale oricarei justitii si, cu atat mai mult, ale celei din Romania. Faptul ca astazi, in tara noastra, exista un efort asumat si apreciat de combatere a coruptiei este in primul rand meritul oamenilor onesti si dedicati din justitia romana. In incheiere, cu ocazia Zilei Justitiei, transmit f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro