Iohannis se intalneste, astazi, cu Merkel. Viitorul UE, pe masa discutiilor

Iohannis se intalneste, astazi, cu Merkel. Viitorul UE, pe masa discutiilor

Intalnirea are loc in contextul procesului de pregatire a reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie a.c., care va avea ca subiect de dezbatere viitorul Uniunii Europene in noul cadru creat dupa referendumul din Regatul Unit al Marii Britanii", potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.

acum 94 luni (9 Sep 2016)

Presedintele Klaus Iohannis, la finalul discutiei cu Angela Merkel:

Este nevoie de o relansare a proiectului european. Avem nevoie de o Uniune mai flexibila, mai buna. Trebuie sa fim capabili sa raspundem solicitarilor de baza: prosperitate si securitate. Este nevoie de o Uniune performanta si de viziune pentru viitor, cu rezultate palpabile. Pentru Romania, o Uniune puternica si o integrare mai profunda a Romaniei, raman obiectiv strategic national. Cetatenilor europeni nu le-a mers asa de bine ca acum.

Pentru a merge intr-o dezvoltare pozitiva este nevoie de o crestere a transparente. Sigur ca este vorba si de o comunicare mai buna. Aici vorbim de intarirea controlului la granitele UE. Securitatea interna si aici vorbim de prevenirea actelor de terorism. Am propus crearea unei Agentii europene de combatere a terorismului. Ar fi o masura foarte concreta care ar inlocui multe entitati care se ocupa de prevenirea actelor de terorism.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa vineri, 9 septembrie a.c., la Berlin (Republica Federala Germania), la o intalnire de lucru cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, cu Premierul Regatului Belgiei, domnul Charles Michel, si cu Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, domnul Xavier Bettel. Intalnirea are loc in contextul procesului de pregatire a reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, din 16 septembrie a.c., care va avea ca subiect de dezbatere viitorul Uniunii Europene in noul cadru creat dupa referendumul din Regatul Unit al Marii Britanii", potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.

Reuniunea de la Berlin face parte din seria de contacte pe care Presedintele Romaniei le are cu lideri europeni in cadrul acestui proces de reflectie privind viitorul Uniunii Europene.

Liderii europeni sunt angajati in aceste zile intr-un v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro