Iohannis: Salarizarea cadrelor didactice trebuie sa aiba la baza performantele scolare

Iohannis: Salarizarea cadrelor didactice trebuie sa aiba la baza performantele scolare

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la in comuna bacauana Motoseni, ca salarizarea cadrelor didactice ar trebui sa tina cont de performantele privind abandonul si promovabilitatea din unitatea de invatamant. Scoala trebuie sa ofere un mediu sigur si motivant pentru elevi, un proces educational in care ei sunt dornici sa se implice, in care participa cu bucurie si nu cu teama, in care primeaza respectul si aprecierea intre ei si dascalii lor', a spus presedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

acum 37 luni (17 Jun 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la in comuna bacauana Motoseni, ca salarizarea cadrelor didactice ar trebui sa tina cont de performantele privind abandonul si promovabilitatea din unitatea de invatamant.

Seful statului a facut aceste precizari la festivitatea de absolvire a claselor a opta din cadrul Scolii Gimnaziale "Gheorghe Nechita", din Motoseni, unde rata de promovabilitate este de suta la suta si nu se inregistreaza nici un abandon.

"Alaturi de echipa UNICEF implementati proiectul "Incluziune sociala prin servicii integrate la nivel comunitar", un demers care si-a demonstrat eficacitatea prin colaborarea intre autoritatile care pot ajuta copii sa ramana in scoala si parintii care au inteles importanta educatiei scolare. Va felicit pe toti, profesori, elevi, parinti si reprezentanti ai comunitatii locale pentru indarjirea cu care ati participat pentru a creste participarea la educatie a copiilor din comunitatea dumneavoastra, aratandu-le ca viitorul lor depinde de fortele si de potentialul propriu. Cu o rata de cuprindere de suta la suta si zero, repet zero abandon scolar atii demonstrat ca se poate si ca omul sfinteste locul. Cred ca astfel de reusite ar trebui sa reprezinte si ele un criteriu de performanta in evaluarea si salarizarea cadrelor didactice. Asigurarea unei educatii de calitate, indiferent de mediul de provenienta, este esentiala pentru a reduce abandonul scolar. Scoala trebuie sa ofere un mediu sigur si motivant pentru elevi, un proces educational in care ei sunt dornici sa se implice, in care participa cu bucurie si nu cu teama, in care primeaza respectul si aprecierea intre ei si dascalii lor', a spus presedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

La randul sau, Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in Romania, a declarat ca scoala din Motoseni face parte din modelul UNICEF de implicare in cresterea educatiei. UNICEF contribuie si sprijina in mod direct prin modelul din care face parte scoala di... Citeste intreg articolul pe evz.ro