Iohannis: Romania, unul dintre cei mai fermi aliati ai Statelor Unite

Delegatia americana a fost condusa de Jason Chaffetz (republican - Utah) si a fost compusa din: Cynthia Lummis (republican -Wyoming), Gary Palmer (republican - Alabama), Mark Walker (republican - North Carolina), Jody Hice (republican - Georgia), Mark DeSaulnier (democrat - California), Patrick Meehan (republican - Pennsylvania), Marlin Stutzman (republican - Indiana), Bruce Westerman (republican - Arizona), Mike Quigley (democrat - Illinois), Reid Ribble (republican - Wisconsin).

acum 86 luni (21 Jul 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Camerei Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite ale Americii, prilej cu care a evidentiat ca Romania este unul dintre cei mai de incredere si fermi aliati ai SUA in regiune, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale citat de Agerpres.

De asemenea, el a evidentiat stadiul excelent al cooperarii politice si militare dintre Romania si SUA si a reiterat necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, precum si a relatiilor dintre cetatenii celor doua state.

Conform sursei citate, in cadrul intalnirii a fost evidentiata si importanta cresterii cheltuielilor nationale pentru aparare la 2% din PIB, incepand cu 2017, precum si semnificatia operationalizarii in cursul acestui an a Facilitatii militare de la Deveselu si includerea sa in sistemul de aparare antiracheta a NATO.

Discutiile au abordat si o serie de alte teme de interes foarte actual pentru Romania si SUA, cum ar fi Brexit, situatia din Turcia, fenomenul migrationist, situatia din Ucraina, importanta asigurarii securitatii energetice in regiune - proiect in care Romania poate juca un rol relevant.

Membrii Congresului au multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru relatia substantiala de Parteneriat Strategic dintre Romania si SUA si pentru rolul stabilizator pe care Romania il are in regiune, fiind apreciate contributiile semnificative ale tarii noastre la securitatea euro-atlantica, inclusiv prin participarea la diversele teatre de operatii.

Delegatia americana a fost condusa de Jason Chaffetz (republican - Utah) si a fost compusa din: Cynthia Lummis (republican -Wyoming), Gary Palmer (republican - Alabama), Mark Walker (republican - North Carolina), Jody Hice (republican - Georgia), Mark DeSaulnier (democrat - California), Patrick Meehan (republican - Pennsylvania), Marlin Stutzman (republican - Indiana), Bruce Westerman (republican - Arizona),... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro