Iohannis: Romania este unul dintre cei mai fermi aliati ai SUA

Iohannis: Romania este unul dintre cei mai fermi aliati ai SUA

Conform sursei citate, in cadrul intalnirii a fost evidentiata si importanta cresterii cheltuielilor nationale pentru aparare la 2% din PIB, incepand cu 2017, precum si semnificatia operationalizarii in cursul acestui an a Facilitatii militare de la Deveselu si includerea sa in sistemul de aparare antiracheta a NATO.

acum 52 luni (21 Jul 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Camerei Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite ale Americii, prilej cu care a evidentiat ca Romania este unul dintre cei mai de incredere si fermi aliati ai SUA in regiune, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, el a evidentiat stadiul excelent al cooperarii politice si militare dintre Romania si SUA si a reiterat necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, precum si a relatiilor dintre cetatenii celor doua state.

Seful statului s-a referit si la importanta implicarii active a SUA in cadrul masurilor NATO de adaptare si reasigurare a Aliatilor estici, inclusiv a Romaniei, respectiv a implementarii deciziilor adoptate la Summitul de la Varsovia privind apararea colectiva.

Conform sursei citate, in cadrul intalnirii a fost evidentiata si importanta cresterii cheltuielilor nationale pentru aparare la 2% din PIB, incepand cu 2017, precum si semnificatia operationalizarii in cursul acestui an a Facilitatii militare de la Deveselu si includerea sa in sistemul de aparare antiracheta a NATO. Citeste si:

+Traian BASESCU, reactie DURA la adresa lui IOHANNIS: "Oricat ai fi de inalt, ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro