Iohannis: Romania este o campioana europeana a cresterii economice. Forta calificata de munca este un atu

Iohannis: Romania este o campioana europeana a cresterii economice. Forta calificata de munca este un atu

El a aratat ca in Romania functioneaza peste 600 de firme cu actionariat slovac, cu un capital total investit de circa 50 de milioane euro, iar Slovacia este la randul ei tot mai atractiva pentru investitiile romanesti, "insa potentialul investitional al cooperarii noastre este mult mai mare" "Am certitudinea ca veti descoperi noi parteneri de afaceri si ca veti putea valorifica noi oportunitati, in sectoare precum energia, industria, transporturile si infrastructura.

acum 37 luni (11 Oct 2016)

Mesajul presedintelui a fost citit in cadrul Forumului Economic romano-slovac de catre consilierul prezidential Cosmin Marinescu. La forum participa presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, si ar fi trebuit sa mearga si presedintele Klaus Iohannis, insa seful statului si-a anulat programul oficial de marti, in urma decesului soacrei sale.

El a aratat ca in Romania functioneaza peste 600 de firme cu actionariat slovac, cu un capital total investit de circa 50 de milioane euro, iar Slovacia este la randul ei tot mai atractiva pentru investitiile romanesti, "insa potentialul investitional al cooperarii noastre este mult mai mare"

"Am certitudinea ca veti descoperi noi parteneri de afaceri si ca veti putea valorifica noi oportunitati, in sectoare precum energia, industria, transporturile si infrastructura. Start-up-urile si intreprinderile mici si mijlocii inseamna spirit antreprenorial, initiativa si potential imens in planul inovarii, dar, mai ales, ele pot prefigura viitorul economic al unei tari. Din acest motiv, ii indemn pe investitorii slovaci sa vina cu incredere in Romania, iar investitorilor romani le spun sa fie mai curajosi in legatura cu planurile de afaceri care privesc economia slovaca", le-a transmis presedintele participantilor.

Klaus Iohannis a laudat mersul economiei romanesti, spunand ca tara noastra trece printr-o perioada de "crestere economica robusta".

"Pe primul semestru al acestui an avem o crestere economica de 5,2%, ceea ce face ca Romania sa fie o campioana europeana a cresterii economice.

Presedintele a spus ca, din acest motiv, si increderea investitorilor in mediul de afaceri romanesc a crescut.

Potrivit sefului statului, avantajul Romaniei este "calitatea fortei de munca", apreciata de investitori, dar care trebuie permanent perfectionala. "In ceea ce ne priveste, ca autoritati ale statului, ne preocu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro