Iohannis raspunde apatic la macelul din Justitie

Iohannis raspunde apatic la macelul din Justitie

Numai ca, cel mai probabil, calupul de legi nu va mai ajunge la Cotroceni pentru promulgare, in conditiile in care USR a anuntat deja ca le va contesta la Curtea Constitutionala. Unul dintre aceste amendamente interzice orice comunicare publica referitoare la dosarele aflate in curs de urmarire penala si de judecata.O alta prevedere scandaloasa spune ca imaginile inregistrate pe camera de luat vederi nu mai pot fi probe la dosar.

acum 46 luni (21 Dec 2017)

Numai ca, cel mai probabil, calupul de legi nu va mai ajunge la Cotroceni pentru promulgare, in conditiile in care USR a anuntat deja ca le va contesta la Curtea Constitutionala. Astfel, in urmatoarea perioada, Klaus Iohannis va fi mai degraba un presedinte-privitor: spre CCR, singurul baraj insitutional care mai poate bloca modificarile operate de coalitia PSD-ALDE la legile Justitiei.

"Referendumul nu e ultimul as"

Intrebat de jurnalisti daca se gandeste sa declanseze un referendum pentru apararea Justitiei si a statului de drept, Iohannis a spus: "Ma gandesc la referendum si il pastrez. Seful statului a refuzat sa detalieze care ar fi ceilalti asi, sau, mai exact, daca exista un alt as, caci Constitutia ii ofera o plaja restransa de actiune. In conditiile in care Opozitia a anuntat ca va contesta legile la CCR, primele doua optiuni sunt deja expirate. "Daca cineva crede ca modificarile nu vor avea urmari, inseamna ca e cazut din luna", a spus Klaus Iohannis. In urma acestor modificari, nimeni nu va avea impresia ca Romania s-a consolidat in ceea ce priveste statul de drept. Comisia Europeana a declansat miercuri o procedura drastica, ce ar putea duce la suspendarea dreptului de vot al Varsoviei in cadrul UE, o masura ce vine ca urmare a controversatelor reforme privind justitia din Polonia. Au vazut ca a trecut un an (n.r.-de la preluarea guvernarii de PSD) si nu s-a intamplat nimic". Nu vi s-ar fi parut normal sa ma anunte si pe mine cand a demarat procedura de modificare a legilor justitiei?", a adaugat presedintele.

A inceput mutilarea Codurilor Penale

Dupa ce a adoptat cele trei legi ale Justitiei, coalitia PSD-ALDE a trecut la modificarea Codurilor Penale. Comisia speciala condusa de deputatul PSD Florin Iordache a inceput joi dezbaterile pe propunerile pentru transpunerea Directivei europene referitoare la prezumtia de nevinovatie in legislatia romaneasca. Profitand de Direc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro