Iohannis, MESAJ catre INVESTITORII italieni: "Romania se insanatoseste pe masura progreselor facute in lupta impotriva coruptiei"

Iohannis, MESAJ catre INVESTITORII italieni:

"Dincolo de numarul mare de investitori italieni in Romania, care aduc aici dinamismul antreprenoriatului italian, doresc sa salut prezenta pe piata romaneasca, prin proiecte economice majore, si a unor mari companii italiene. La fel de imbucurator este si faptul ca intreprinzatorii italieni arata un interes crescand atat fata de sectoarele economice traditionale, precum industria si agricultura, cat si fata de noi sectoare, precum serviciile, sistemul bancar sau domeniul IT.

acum 51 luni (14 Jun 2016)

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis marti investitorilor italieni sa aiba incredere in economia romaneasca, subliniind ca aceasta se insanatoseste pe masura progreselor pe care tara le face in lupta impotriva coruptiei.

"Dincolo de numarul mare de investitori italieni in Romania, care aduc aici dinamismul antreprenoriatului italian, doresc sa salut prezenta pe piata romaneasca, prin proiecte economice majore, si a unor mari companii italiene. La fel de imbucurator este si faptul ca intreprinzatorii italieni arata un interes crescand atat fata de sectoarele economice traditionale, precum industria si agricultura, cat si fata de noi sectoare, precum serviciile, sistemul bancar sau domeniul IT. Potential exista si pentru dezvoltarea in continuare a turismului, a economiei verzi, iar avantajele competitive ale Romaniei si pozitia noastra geo-strategica sunt argumente puternice pentru implicarea in proiecte energetice majore, cu miza regionala si europeana. (...) Aveti incredere in economia romaneasca!", a afirmat presedintele Iohannis, la deschiderea Forumului de afaceri romano-italian "Investitii italiene in Romania - Un parcurs european in economia globala". "Economia romaneasca se afla in plin proces de consolidare, de multiplicare si diversificare a oportunitatilor de afaceri. Pentru Romania, 2016 va fi anul unei cresteri economice robuste, de peste 4%, una dintre cele mai ridicate rate de crestere economica din Uniunea Europeana", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Potrivit sefului statului, performantele economice depind nemijlocit de calitatea institutiilor, respectiv a regulilor in care intreprinzatorii isi desfasoara activitatea, motiv pentru care a indicat ca trebuie sa existe concentrare pe imbunatatirea calitatii institutionale a mediului de afaceri.

"Nu doar marimea impozitelor conteaza, ci si povara birocratiei, suprematia legii, timpul si costurile cu obtinerea de avize si autorizatii. Politicile destinate mediului de afa... Citeste intreg articolul pe evz.ro