Iohannis: Lupta anticoruptie trebuie sa continue. Legea trebuie sa se aplice la fel pentru fiecare

Iohannis: Lupta anticoruptie trebuie sa continue. Legea trebuie sa se aplice la fel pentru fiecare

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, un mesaj la lansarea Raportului de Competitivitate elaborat de Camera de Comert Americana in Romania, prezentat de catre consilierul prezidential Cosmin Marinescu. De asemenea, piata de capital din Romania ofera oportunitati deosebite, mai ales ca exista perspective clare de promovare de la statutul de piata de frontiera la statutul de piata emergenta, a spus el.

acum 84 luni (29 Mar 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, un mesaj la lansarea Raportului de Competitivitate elaborat de Camera de Comert Americana in Romania, prezentat de catre consilierul prezidential Cosmin Marinescu.

Presedintele subliniaza ca "Romania trebuie sa devina o tara in care munca sa fie rasplatita cum se cuvine, in care succesul se bazeaza pe corectitudine si performanta, nu pe favoruri si relatii". Totodata, alaturi de competitivitatea economica, este important sa incurajam buna guvernanta. Aceasta inseamna, inainte de toate, consolidarea statului de drept si a institutiilor democratice. In Romania, legea trebuie sa se aplice la fel pentru fiecare, pentru ca fiecare va fi respectat atunci cand nimeni nu va fi personal favorizat. Este esential sa protejam independenta justitiei, sa consolidam integritatea actului de guvernare si sa avem un Parlament mai eficient si mai responsabil", sustine Klaus Iohannis.

Seful statului spune ca modernizarea Romaniei necesita, deopotriva, capital strain si capital romanesc.

"Ne bucura faptul ca Statele Unite ale Americii sunt si vor continua sa fie unul dintre cei mai importanti parteneri.

Presedintele a mentionat ca, pentru investitorii americani, domeniul IT&C poate deveni un adevarat "hub" cu impact regional, alte sectoare cu un foarte ridicat potential investitional fiind si sectorul agricol si cel energetic, industria aviatica, sau domeniul cercetarii si dezvoltarii.

De asemenea, piata de capital din Romania ofera oportunitati deosebite, mai ales ca exista perspective clare de promovare de la statutul de piata de frontiera la statutul de piata emergenta, a spus el. Nivelul datoriei publice este unul redus, iar Romania beneficiaza de stabilitate monetara si de un sistem bancar solid. Insa, trebuie sa fim consecventi si sa avem o viziune pentru dezvoltarea economica pe termen lung. Acest lucru necesita un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro