Iohannis, linistit in privinta NATO: "Eu in ianuarie 2015 am cerut buget de 2% pentru Aparare. Acelasi lucru l-a solicitat si candidatul Donald Trump"

Iohannis, linistit in privinta NATO:

"Atunci cand candidatul Donald Trump s-a referit la NATO, eu am inteles ca s-a referit intr-o abordare foarte similara cu cea pe care am avut-o noi anul trecut, cosntatand ca in ultimul deceniu, foarte multe tari si-au redus bugetul pentru aparare, considerand ca dupa ce Uniunea Sovietica a incetat sa mai existe nu mai e nevoie sa investim in aparare.

acum 82 luni (17 Nov 2016)

Presedintele Romaniei, Klaus Johannis, a fost prezent la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre Uniunea Europeana si contributia Romaniei la consolidarea constructiei europene. Evenimentul a vut loc la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si este organizat de Grupul de Reflectie CITADEL. Intrebat daca este ingrijorat de castigarea alegerilor de Donald Trump in SUA, presedintele Romaniei, Klaus Iohanis, a spus: "Relatiile vor fi partial modificate, e posibil sa fie mai bune. Prima zona se refera la NATO si stiu ca exista o preocupare larga pentru ce vor face Statele Unite in NATO. Dupa parerea mea, SUA vor juca acelasi rol pe care l-au jucat pana acuma, rolul de cel mai mare membru NATO, de membru cu cea mai mare implicare in zonele conflictuale si neconflictuale. De multe ori, dupa castigarea alegerilor aceste declaratii se mai nuanteaza, se mai corleaza cu politica tarii". Trump, Iohannis si NATO Iohannis sustine ca este de acord cu pozitia exprimata de Trump privind NATO. "Atunci cand candidatul Donald Trump s-a referit la NATO, eu am inteles ca s-a referit intr-o abordare foarte similara cu cea pe care am avut-o noi anul trecut, cosntatand ca in ultimul deceniu, foarte multe tari si-au redus bugetul pentru aparare, considerand ca dupa ce Uniunea Sovietica a incetat sa mai existe nu mai e nevoie sa investim in aparare. Exact acelasi lucru l-a zis si candidatul Donald Trump, ca toata lumea va trebuie sa-si aduca cheltiiala de Aparare la cota stabilita, aceasta a fost nota in care am citit declaratia. E bine sa le amintim unora dintre prietenii si aliatii nostri, ca fara a cheltui pentru aparare nu poti sa ai o aparare performanta. Donald Trump sugereaza ca nu ar apara automat tarile baltice in cazul unui atac al Rusiei, asa cum prevede Tratatul NATO Berlinul vrea clarificari din partea lui Trump cu privire la Putin si NATO: Alianta nu poate fi tratata ca o afacere ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro