Iohannis le transmite celor care-l acuza ca nu respecta Constitutia ca ar trebui sa mai si citeasca legea fundamentala

Iohannis le transmite celor care-l acuza ca nu respecta Constitutia ca ar trebui sa mai si citeasca legea fundamentala

El a mai precizat ca persoana pe care o va nominaliza va trebui sa mai indeplineasca doua conditii: sa aiba calitatile necesare pentru a conduce Guvernul si sa fie capabila sa obtina sustinerea unei majoritati parlamentare.

acum 93 luni (6 Oct 2016)

Invitat sa comenteze reactiile care au urmat dupa anuntul sau legat de desemnarea viitorului premier, Klaus Iohannis a raspuns: "Le zic sa stea linistiti.

Iohannis a respins acuzatiile ca ar incalca prevederile constitutionale prin faptul ca va refuza sa desemneze un prim-minstru care este urmarit penal sau a fost condamnat. "Daca vad treburile astfel, le recomand sa si deschida Constitutia pe care o citeaza", a mai spus Iohannis. Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca nu va desemna, dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, un premier care este urmarit penal sau condamnat deja, indiferent cine va fi persoana desemnata si cine o va sustine. "Indiferent de catre cine va fi propusa, eu nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal", a spus Iohannis. El a mai precizat ca persoana pe care o va nominaliza va trebui sa mai indeplineasca doua conditii: sa aiba calitatile necesare pentru a conduce Guvernul si sa fie capabila sa obtina sustinerea unei majoritati parlamentare. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis "a intrat masiv in campania electorala" prin faptul ca a spus dinaintea alegerilor pe cine nu va pune premier, ceea ce reprezinta o incalcare grava a Constitutiei. Sa iesi inaintea alegerilor, sa spui pe cine ai prefera, respectiv pe Ciolos, si pe cine nu ai pune asta incalca grav Constitutia", a declarat Liviu Dragnea, comentand anuntul presedintelui Iohannis. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro