Iohannis l-a delegat pe Ciolos sa participe la Reuniunea Consiliului European

Premierul Dacian Cioloş va participa la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, in perioada 17-18 decembrie, după ce a fost delegat de Preşedintele Klaus Iohannis, informează vineri Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax. Care sunt marile obiective economice In sesizarea formulată de premierul Ponta se solicită să fie constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională intre Guvern şi preşedinte, să se constate că acest conflict este generat de acţiunile concrete ale preşedintelui prin care işi "arogă atribuţii şi competenţe" care, potrivit Constituţiei, aparţin Guvernului şi să stabilească faptul că preşedintele trebuia să-i delege prim-ministrului atribuţia de reprezentare a Romaniei la reuniunea Consiliului European din 26 iunie 2014.

acum 102 luni (4 Dec 2015)

Premierul Dacian Cioloş va participa la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, in perioada 17-18 decembrie, după ce a fost delegat de Preşedintele Klaus Iohannis, informează vineri Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax.

De-a lungul timpului, subiectul participării la reuniunile Consiliului European au făcut obiectul mai multor dispute, atat intre fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta, cat şi intre Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

Citeşte şi: UPDATE: Preşedintele Iohannis şi Directorul FMI pentru Europa au discutat despre perspectivele pozitive economice ale Romaniei

Preşedintele Iohannis a afirmat, in luna septembrie, răspunzand unei intrebări, că Victor Ponta nu va participa niciodată la Consiliul European. Preşedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, in conferinţa de presa susţinută inainte de plecarea la Bruxelles, la summit-ul Consiliului European, despre procedura privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

De asemenea, intrebat despre declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European, potrivit cărora prezenţa preşedintelui nu işi are rostul deoarece reuniunile sunt destinate premierilor, preşedintele Iohannis a spus că abordarea lui Ponta a fost "deplasată".

Intre Iohannis şi Ponta au fost dispute şi pe marginea participării fostului premier la alte reuniuni europene şi internaţionale, preşedintele acuzandu-l pe prim-ministrul de atunci că nu s-a consultat cu el cu privire la mandatul Guvernului.

In luna octombrie, aproximativ o săptămană inainte de a demisiona, Victor Ponta afirma că cineva trebuie să facă publică poziţia Romaniei, in condiţiile in care "preşedintele nu face nimic" şi tace la Bruxelles ca "surda in horă". Şeful statului a refuzat să-l delege pe premierul Victor Ponta pentru a participa la lucrările Consiliului Europea... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro