Iohannis intoarce in Parlament Legea pensiilor speciale pentru senatori si deputati. Argumentele presedintelui

Iohannis intoarce in Parlament Legea pensiilor speciale pentru senatori si deputati. Argumentele presedintelui

"Necesitatea reexaminarii este motivata, pe de o parte, de caracterul excesiv si arbitrar al noii indemnizatii de care ar urma sa beneficieze deputatii si senatorii, iar pe de alta parte, de faptul ca acest drept ar urma sa se acorde tuturor parlamentarilor care au savarsit fapte de coruptie potrivit vechiului Cod penal, precum si celor al caror mandat a incetat pentru incompatibilitate", se arata in motivarea presedintelui.

acum 104 luni (10 Jul 2015)

"Necesitatea reexaminarii este motivata, pe de o parte, de caracterul excesiv si arbitrar al noii indemnizatii de care ar urma sa beneficieze deputatii si senatorii, iar pe de alta parte, de faptul ca acest drept ar urma sa se acorde tuturor parlamentarilor care au savarsit fapte de coruptie potrivit vechiului Cod penal, precum si celor al caror mandat a incetat pentru incompatibilitate", se arata in motivarea presedintelui. Dreptul introdus prin legea transmisa la promulgare nu are insa ca temei, nici macar in parte, vreunul dintre principiile ce stau la baza stabilirii pensiilor, fiind lipsit de orice legatura cu contributia la sistemul de asigurari sociale", se mai arata in decizia presedintelui de a reintoarce legea in Parlament.

Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari prevede ca deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmand sa fie in funtie de numarul de mandate. Potrivit calculelor, pentru un mandat de parlamentar, pensia este de aproximativ la 1.500 lei, pentru trei mandate este la peste 4.000 lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro