Iohannis, inca un interviu in presa straina. Ce a spus despre economia si coruptia din Romania

Intr-un interviu pentru agenția media The European Times, preşedintele Klaus Iohannis susţine că Romania a reușit să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini, dar mai are de rezolvat cateva deficiențe "economice și instituționale".

acum 65 luni (9 Jul 2015)

Intr-un interviu pentru agenția media The European Times, preşedintele Klaus Iohannis susţine că Romania a reușit să ajungă la stabilitatea macroeconomică necesară pentru a crește interesul investitorilor străini, dar mai are de rezolvat cateva deficiențe "economice și instituționale". Avem argumente dintre cele mai puternice să spunem că Romania trece printr-o perioadă bună din punct de vedere economic. Prin urmare, vedem că mediul de afaceri din Romania incepe să intrunească așteptările investitorilor străini cu tot mai mult succes", a declarat Iohannis in interviul apărut miercuri pe site-ul The European Times, preluat de Agerpres.

Preşedintele a ţinut să precizeze că Romania oferă și alte beneficii pentru investitori, "in afara stabilității macroeconomice și a nivelului relativ scăzut de impozitare". "Avem o forță de muncă extrem de pregătită și un potențial remarcabil in privința resurselor naturale. Fiind o economie in dezvoltare, numeroase sectoare economice locale le oferă investitorilor oportunități de afaceri: de la energie la infrastructură și de la agricultură la turism. Există peste tot oportunități de investiții și de afaceri", a precizat președintele Iohannis, care a oferit ca exemplu domeniul energetic, care "poate și trebuie să devină un vector constant al competitivității noastre economice". "Prin investiții consistente și intr-un mediu competitiv, Romania are potențialul de a deveni un important jucător regional", a adăugat el.

"Să nu uităm că realizările companiilor și investitorilor depind in mod direct de calitatea regulilor care le guvernează activitatea. Asigurarea transparenței și a stabilității, precum și a predictibilității fiscale și legislative, continuă să fie unul dintre obiectivele noastre principale", aconchis preşedintele Iohannis. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro