Iohannis, in presa germana: "Cred intr-o relatie buna cu Viktor Orban"

Iohannis, in presa germana:

Cum traduc specialistii mesajul lui Putin catre Iohannis Presedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru alegerea sa in functia de presedinte al Romaniei si i-a vorbit de deschiderea Moscovei fata de reinnodarea relatiilor romano-ruse.

acum 67 luni (1 Dec 2014)

Intrebat daca impartaseste opiniile adversarilor premierului ungar, Iohannis a raspuns ca nu s-a considerat vreodata "impotriva a ceva". Exista mai multe similitudini decat lucruri care ne despart intre Ungaria si Romania", a spus Iohannis, la remarca jurnalistilor potrivit careia profilul sau politic ar fi in antiteza cu cel construit de Orban.

El a mai spus, intrebat cum vede politica presedintelui rus Vladimir Putin, ca Romania poate aduce stabilizarea regiunii si a precizat ca va lucra alaturi de partenerii occidentali "pana la clarificarea situatiei" din Ucraina. Dupa aproape un veac de la Marea Unire, "Iohannis inchide cercul deschis de Ferdinand I"

Romanii au ales sa celebreze cu un presedinte sas 100 de ani de la Marea Unire ( care se implinesc pe 1 Decembrie 2018), act realizat sub conducerea unui rege german - Ferdinand I.

Cum traduc specialistii mesajul lui Putin catre Iohannis

Presedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru alegerea sa in functia de presedinte al Romaniei si i-a vorbit de deschiderea Moscovei fata de reinnodarea relatiilor romano-ruse. Fosti ministri de Externe si specialisti in politica internationala au incercat sa descifreze, pentru "Adevarul", intentiile mesajului transmis de liderul de la Kremlin.

Putin, catre Iohannis: As vrea sa confirm interesul in dezvoltarea relatiilor ruso-romane constructive

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, i-a adresat felicitari lui Klaus Iohannis cu prilejul alegerii in functia de presedinte al Romaniei, mentionand in mesaj dorinta de a confirma "interesul in dezvoltarea relatiilor ruso-romane constructive". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro