Iohannis, idiotul util al lui Ponta

Acum doi ani, in Ministerul de Externe se planifica atent umilinta pe care trebuia sa o inghita romanii din strainatate: ore lungi la coada la sectii prea putine de vot, nesimtire si autism asumate din partea autoritatilor de la Bucuresti, agresiuni din partea fortelor de ordine ale altor state in urma busculadelor create. Tocmai de aceea, pe 17 noiembrie 2014, la doar o zi dupa castigarea alegerilor, presedintele ales declara public: "Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze aceasta situatie si sa recheme de pe post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot.

acum 47 luni (24 Aug 2016)

Acum doi ani, in Ministerul de Externe se planifica atent umilinta pe care trebuia sa o inghita romanii din strainatate: ore lungi la coada la sectii prea putine de vot, nesimtire si autism asumate din partea autoritatilor de la Bucuresti, agresiuni din partea fortelor de ordine ale altor state in urma busculadelor create. Autorii infamului plan se cunosc: fostul premier Victor Ponta si ministrul lui de Externe de atunci, Titus Corlatean. Si nu doar pentru ca Ponta ii calomniaza incalificabil pe romanii din strainatate, ci mai ales pentru ca o face cu complicitatea presedintelui Klaus Iohannis.

Cel mai probabil, fara catastrofa de la sectiile de vot din strainatate de la prezidentialele din 2014, Iohannis ar fi ramas primar la Sibiu si n-ar fi devenit niciodata presedintele Romaniei. Ponta s-a autosabotat cand a decis sa limiteze drastic dreptul la vot in diaspora si a determinat un val de furie in tara. Val care a adus la urne, pentru Iohannis, peste un milion de romani in plus fata de alegatorii lui Ponta.

Tocmai de aceea, pe 17 noiembrie 2014, la doar o zi dupa castigarea alegerilor, presedintele ales declara public: "Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze aceasta situatie si sa recheme de pe post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot. (...) Guvernul va trebui sa analizeze aceasta chestiune si sa-i traga la raspundere si sa-i demita pe cei vinovati de organizarea defectuoasa a votului in diaspora." Intrebat daca lua in calcul sa recheme ambasadori pentru deficiente la vot, raspundea: "S-ar putea, tehnic, face asa ceva, este inca nevoie de o analiza mai profunda. Ca si la Paris, Londra si nu numai, si la M√ľnchen si Bonn au fost cozi infernale la votul din 2014. Iar aproape un an mai tarziu, dupa demisia lui Ponta si caderea Guvernului, Comanescu a primit si un bonus - numirea ca ministru de Externe. Era, in sfarsit, momentul ca Iohannis sa faca ce anuntase dupa castigarea alegerilor: "o ana... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro