Iohannis i-a taiat elanul infractorului Dragnea. Presedintele Romaniei a spus de ce presedintele PSD nu va fi numit prim-ministru: Nu voi nominaliza o persoana condamnata, urmarita penal sau cu probleme de integritate

Șeful statului a mai spus că el nu se va implica in "jocuri politice", adică nu va numi ca premier o persoană care nu va fi capabilă să obțină majoritatea parlamentară.

acum 92 luni (4 Oct 2016)

UPDATE 14,30: Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns președintelui Iohannis, care a spus că nu-l va accepta ca prim-ministru. Eu am spus că vreau ca PSD să caștige alegerile, alături de ALDE, și să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru", a spus Liviu Dragnea.

-------------------------------------------------

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că după alegerile din 11 decembrie 2016 va desemna ca premier o persoană "capabilă să intrunească majoritatea parlamentară".

Iohannis a subliniat insă că, "indiferent de cine va fi propusă, eu nu voi nominaliza o persoană condamnată penal sau urmărită penal sau cu probleme de integritate'', aceste criterii de integritate fiind ''self-evidente''.

Șeful statului a mai spus că el nu se va implica in "jocuri politice", adică nu va numi ca premier o persoană care nu va fi capabilă să obțină majoritatea parlamentară. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro