Iohannis face un pas inapoi in problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex: Doresc o discutie onesta. Nu am acuzat Biserica. Este nevoie de conciliere

Iohannis face un pas inapoi in problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex: Doresc o discutie onesta. Nu am acuzat Biserica. Este nevoie de conciliere

In comunicatul de presa, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane vorbesc despre un demers civic de amploare privind reglemetarea statului familiei in Constitutia Romaniei, care nu nu poate fi tratat drept "fanatism religios": "Un demers civic, perfect legal si validat de Curtea Constitutionala a Romaniei, nu poate fi considerat in niciun caz o "cale a fanatismului religios", sau o dovada de intoleranta.

acum 51 luni (21 Oct 2016)

Deja felul in care unii au interpretat afirmatiile mele arata nevoia de conciliere, de pace sociala. Eu nu am acuzat pe nimeni si nici nu am intentionat sa acuz Biserica Ortodoxa Romana sau Biserica Pendicostala.

Oficialii Patriarhiei Romane au trimis in cursul zilei de joi, 20 octombrie, un comunicat de presa ca reactie la declaratia presedintelui Iohannis privind casatoria persoanelor de acelasi sex.

In comunicatul de presa, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane vorbesc despre un demers civic de amploare privind reglemetarea statului familiei in Constitutia Romaniei, care nu nu poate fi tratat drept "fanatism religios":

"Un demers civic, perfect legal si validat de Curtea Constitutionala a Romaniei, nu poate fi considerat in niciun caz o "cale a fanatismului religios", sau o dovada de intoleranta. Cel mai amplu demers civic din Romania, la care a participat un numar fara precedent de cetateni, este un exercitiu democratic firesc si necesar", se arata in comunicatul de presa.

In continuare, clericii BOR spun ca spera ca demersul "va fi inteles corect" de catre autoritatile statului roman: "Propunerea de amendare a Constitutiei nu reprezinta "o solicitare ultimativa", ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia. Pledarea pentru definirea mai clara a naturii familiei este justificata nu doar de ratiuni ale moralei crestine, ci si de realitatea dramatica a prabusirii demografice atat in Romania, cat si in celelalte tari europene. Ne exprimam speranta ca demersul moral si civic al Coalitiei pentru Familie va fi inteles corect de catre toate autoritatile statului roman si ca i se va da curs conform Constitutiei", se mai arata in comunicatul Patriarhiei Romane.

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat opinia in privinta casatoriei persoanelor de acelasi sex, dupa ce a fost somat de catre pastorul Viorel Iuga, presedinte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro