Iohannis, dupa summitul pentru rezolvarea crizei imigrantilor: Romania, dispusa sa trimita experti in zonele cu probleme

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European extraordinar de la Bruxelles, pe tema migratiei, ca s-a agreat un document care se axeaza pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, combaterea traficului de persoane si prevenirea fluxului de migratie ilegala, potrivit Mediafax. Klaus Iohannis a mai precizat ca, dupa mai multe ore de discutii, Consiliul European a agreat un document pus la dispozitia publicului si care se axeaza pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, combaterea traficului de persoane, prevenirea fluxului de migratie ilegala si pe intarirea interna a solidaritatii si responsabilitatii in UE.

acum 101 luni (24 Apr 2015)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European extraordinar de la Bruxelles, pe tema migratiei, ca s-a agreat un document care se axeaza pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, combaterea traficului de persoane si prevenirea fluxului de migratie ilegala, potrivit Mediafax.

Citeste si: Ce a declarat Iohannis inainte de plecarea la Bruxelles

Seful statului a subliniat, in alocutiunea lui, necesitatea solidaritatii cu statele membre care au povara cea mai mare de dus, tari riverane Marii Negre si a aratat importanta si cresterii bugetului Frontex pentru actiunile din zona si faptul ca Romania sprijina acest demers.

"Am subliniat in interventia mea ca pe termen mediu si lung este foarte important sa se lucreze la cauza acestui fenomen, care este saracia din tarile din Africa.

Klaus Iohannis a mai precizat ca, dupa mai multe ore de discutii, Consiliul European a agreat un document pus la dispozitia publicului si care se axeaza pe intarirea prezentei in Marea Mediterana, combaterea traficului de persoane, prevenirea fluxului de migratie ilegala si pe intarirea interna a solidaritatii si responsabilitatii in UE.

El a aratat ca in cadrul reuniunii s-a discutat despre actiuni in derulare si modul in care pot fi extinse si imbunatatite si ca nu s-a pus problema unei misiuni pe Marea Mediterana.

Potrivit presedintelui, "oferirea de azil este o chestiune extrem de sensibila deoarece nu exista o legislatie europeana in materie". Seful Cancelariei Prezidentiale da vina pe Traian Basescu

Iohannis a mai aratat ca este nevoie prin actiuni voluntare ale statelor membre sa se gaseasca solutii atat pentru relocare, cat si pentru reasezarea migrantilor care vin pe diferite cai in Uniunea Europeana.

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, pe tema crizei migratiei din Marea Mediterana.

"Am decis sa conv... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro