Iohannis, dupa ce Comisia Iordache i-a luat puterea de a refuza numirea judecatorilor si procurorilor simpli: "E o incercare nepotrivita. Nu va ramane asa"

Iohannis, dupa ce Comisia Iordache i-a luat puterea de a refuza numirea judecatorilor si procurorilor simpli:

Comisia speciala din Parlament care se ocupa de modificarea legilor Justitiei, condusa de Florin Iordache, a continuat ieri modificarea Statutului judecatorilor si procurorilor.

acum 39 luni (24 Nov 2017)

Comisia speciala din Parlament care se ocupa de modificarea legilor Justitiei, condusa de Florin Iordache, a continuat ieri modificarea Statutului judecatorilor si procurorilor. Una dintre modificarile comisiei a fost abrogarea unui articol al Legii 303/2004 prin care il scoate pe presedintele tarii din procedura de numire a magistratilor simpli, dupa ce au absolvit examenul de capacitate.

Mai precis, este vorba de articolul 31 alineatul 3 din lege, care stipuleaza: "Presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor prevazuti la alin. Propunerea de eliminare a fost formulata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), a fost insusita de deputatul ALDE Steluta Cataniciu si sustinuta de majoritatea la putere, plus UDMR. Initial, cei de la PSD doreau ca presedintele sa poata refuza doar o data, motivat, acest tip de magistrati. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro