Iohannis: Deveselu intareste securitatea transatlantica

Citeste si: Scutul anti-racheta de la Deveselu ramane o problema, sustine ambasadorul Rusiei: "La nivel politic nu avem contacte" Presedintele Romaniei a salutat evolutia dialogului politic si militar cu SUA, dar a cerut ca acest dialog sa se dezvolte "in toate domeniile de cooperare".

acum 110 luni (30 Mar 2015)

Operationalizarea componentelor scutului antiracheta de la Deveselu reprezinta "o contributie romano-americana la securitatea transatlantica", a declarat, luni, presedintele Klaus Iohannis.

"Operationalizarea sistemului american de aparare impotriva rachetelor balistice de la Deveselu va incununa munca si dedicatia comuna si va reprezenta o contributie romano-americana extrem de valoroasa la securitatea transatlantica. De asemenea, Romania va continua sa fie acelasi partener solid si de incredere al SUA in misiuni internationale, inclusiv cele sub egida NATO", a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Scutul anti-racheta de la Deveselu ramane o problema, sustine ambasadorul Rusiei: "La nivel politic nu avem contacte"

Presedintele Romaniei a salutat evolutia dialogului politic si militar cu SUA, dar a cerut ca acest dialog sa se dezvolte "in toate domeniile de cooperare".

Rusia considera ca scutul de la Deveselu va avea nu doar rol defensiv, ci si ofensiv

Dupa cum se stie, elementele scutului antibalistic al NATO instalate la Deveselu (judetul Olt) vor deveni operationale pana la sfarsitul anului 2015.

Intr-un interviu publicat la sfarsitul saptamanii trecute, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, acuza din nou intentia NATO de a instala elemente ale scutului antiracheta in apropierea frontierelor Rusiei, precum si acordul Romaniei de a le gazdui. Ma aflu aici sa expun si acest punct de vedere autoritatilor, sa spun ca noi nu suntem de acord cu acest lucru", a subliniat ambasadorul Federatiei Ruse.

Vorbind in numele diplomatiei ruse, ambasadorul Malginov a precizat ca "avem o abordare diferita fata de Bucuresti.

SUA trebuie sa intre in topul primilor zece investitori straini in Romania

Statele Unite trebuie sa ajunga in topul primilor zece investitori straini in Romania, a cerut presedintele Iohannis. De asemenea, americanii ar trebui sa faca investitii in domeniul infrastructurii st... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro