Iohannis, despre Centenar: In niciun caz nu-mi doresc sa recream "Cantarea Romaniei"

Iohannis, despre Centenar: In niciun caz nu-mi doresc sa recream

Acolo mai e nevoie de multe alte lucruri, e nevoie de idealuri, e nevoie de obiective de viitor, este nevoie de sentimentul de apartenenta si, daca avem noroc - si la romani s-a intamplat -, apare si sentimentul de patriotism, de apartenenta la o natiune care este importanta", a explicat Klaus Iohannis.

acum 75 luni (16 Mar 2018)

Presedintele a spus, la dezbaterea despre Centenarul Unirii organizata la Cotroceni, ca, indiferent daca ne facem un plan national sau nu, evenimente organizate de Centenar vor avea loc si ca important este ca toate evenimentele sa fie percepute ca facand parte dintr-un intreg mai mare. Acolo mai e nevoie de multe alte lucruri, e nevoie de idealuri, e nevoie de obiective de viitor, este nevoie de sentimentul de apartenenta si, daca avem noroc - si la romani s-a intamplat -, apare si sentimentul de patriotism, de apartenenta la o natiune care este importanta", a explicat Klaus Iohannis.

"In niciun caz nu-mi doresc sa recream - va aduceti aminte unii dintre dumneavoastra cum a fost: o suma de evenimente culturale, unele dintre ele chiar bune, dar cel putin eu nu-mi amintesc ca ar fi aparut o mandrie, o bucurie nationala de acolo. Dar de data asta imi doresc sa apara, fiindca, daca reusim acest lucru, atunci vor aparea sinergiile, va aparea la fiecare participant, organizator si facilitator sentimentul ca intr-adevar este parte din ceva mai mare, contribuie la ceva important pentru natiune si atunci o sa apara o energie care ne duce cu bine in urmatorul nostru secol, pe care cu totii cred ca ni-l dorim de modernitate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro