Iohannis: Daca nu ar fi vizat taxa radio-TV, as fi promulgat legea privind eliminarea celor 102 taxe

Iohannis: Daca nu ar fi vizat taxa radio-TV, as fi promulgat legea privind eliminarea celor 102 taxe

"Daca nu ar fi fost printre aceste taxe cele doua taxe care se platesc pentru Televiziunea Publica si Radioul Public, probabil ca as fi promulgat legea pur si simplu, chiar daca ar fi trebuit dezbatute anumite taxe", a adaugat Iohannis la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, potrivit Agerpres.

acum 89 luni (10 Nov 2016)

"Daca nu ar fi fost printre aceste taxe cele doua taxe care se platesc pentru Televiziunea Publica si Radioul Public, probabil ca as fi promulgat legea pur si simplu, chiar daca ar fi trebuit dezbatute anumite taxe", a adaugat Iohannis la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, potrivit Agerpres. "Aceasta initiativa care a propus eliminarea unor taxe ar fi avut poate un impact foarte pozitiv daca s-ar fi respectat cateva conditii minimale, lucru care in esenta nu ar fi rau, si pot sa spun foarte deschis ca despre eliminarea unor taxe am scris si eu in programul meu electoral anul trecut, spun si eu ca si multi romani ca avem prea multe taxe, trebuie sa reducem dintre ele, sa fie mai usor de aplicat, sa eliminam o anumita birocratie.

Seful statului a punctat si faptul ca "intreg demersul are o problema majora", intrucat taxa a fost eliminata fara discutii publice de baza pentru Televiziunea Publica si Radioul Public, fara a pune ceva in loc.

El a sustinut ca nu este convins ca se doreste eliminarea acestei taxe, precizand ca dupa adoptarea legii de catre Parlament a primit solicitari de intalniri de la sefii celor doua institutii si scrisori de la European Broadcasting Union -- din care face parte si TVR -- si de la alte organizatii si organisme internationale, sindicate sa nu promulge acest act normativ. Scrisoarea lui Dragnea pentru Iohannis Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care se arata deranjat de faptul ca Presedintia nu l-a invitat, in calitate de initiator al legii celor 102 taxe eliminate, la dezbaterea privind scoaterea taxei radio-TV. In interesul unei dezbateri echilibrate va solicit sa prezentati astazi si urmatoarele argumente care explica ratiunile pentru care am propus aceasta masura, precum si alternativele de finantare a celor doua posturi publice, astfel incat buna lor functionare si independenta editoriala sa nu fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro