Iohannis, catre romanii de la Paris: Ce s-a intamplat la votul din noiembrie nu mai trebuie sa se intample

La intrarea in sala, unde a fost asteptat de peste 200 de oameni, presedintele Iohannis a fost primit cu aplauze, a facut sute de poze si a stat de vorba, mai mult de ora, cu cei prezenti la eveniment. Intrebat despre votul din diaspora si despre evenimentele de la scutinul din noiembrie, cand sute de romani nu au putut sa isi exprime votul, din cauza organizarii deficitare a sectiilor de vot, Ion Tiriac a spus ca el a votat in Paris.

acum 104 luni (11 Feb 2015)

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit marti seara, pentru prima oara, la Paris cu reprezentantii romanilor din strainatate. La intrarea in sala, unde a fost asteptat de peste 200 de oameni, presedintele Iohannis a fost primit cu aplauze, a facut sute de poze si a stat de vorba, mai mult de ora, cu cei prezenti la eveniment. Presedintele a dat autografe pe cartea sa, "Pas cu Pas" si a ascultat urarile celor care doreau sa il felicite pentru victoria din alegerile de anul trecut. Iohannis le-a spus romanilor ca ceea ce s-a intamplat la votul din noiembrie nu trebuie sa se mai intample. Primirea presedintelui Klaus Iohannis la Palatul Elysée

Ce personalitati au venit la intalnirea cu presedintele Iohannis

Printre invitati s-au aflat si omul de afaceri Ion Tiriac si delegatul permanent al Romaniei pe langa UNESCO, scriitorul Nicolae Manolescu. Intrebat despre votul din diaspora si despre evenimentele de la scutinul din noiembrie, cand sute de romani nu au putut sa isi exprime votul, din cauza organizarii deficitare a sectiilor de vot, Ion Tiriac a spus ca el a votat in Paris. Tiriac a mai declarat ca, "realist vorbind, votul din diaspora nu este o problema, pentru ca din diaspora pana acum la toate voturile care au fost au votat cam 25% din cetatenii romani care au fost afara sau au vrut sa voteze".

CITESTE SI Ce i-a cerut Klaus Iohannis lui François Hollande chiar la Palatul Elysée

Tiriac a vorbit si despre asteptarile sale in privinta lui Klaus Iohannis. Nu poti decat sa fii optimist pentru ca Romania este o tara mare, o tara bogata, cu de toate si are destui romani", a spus Tiriac. Intrebat ce trebuie sa faca Iohannis pentru a-si pastra popularitatea si imaginea, omul de afaceri a comentat: "Ati vazut vreodata un politician care sa stea intr-o functie un timp destul de rezonabil fara sa se erodeze?

Si scriitorul Nicolae Manolescu a vorbit, intrebat de presa, despre asteptarile sale de la Iohannis. Nu pot sa spun eu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro