Iohannis, catre PSD: "Prima grija a fost sa va ocupati de dosarele penalilor si romanii sunt indignati. Natiunea e in alerta". PSD a parasit sala huiduind

Iohannis, catre PSD:

Am inteles indemnul ca Guvernul sa fie unul performant si puternic, in sensul asta si indemnul meu este sa lase Guvernul in pace sa guverneze, pentru ca programul de guvernare este un program bun, iar romanii asteapta sa fie pus in practica. Vrem sa fim o natiune puternica, prospera, o natiune care isi construieste un stat de drept si il respecta, o natiune care se poate mandri cu o justitie independenta, o natiune unde autoritatile colaboreaza loial, o natiune cu un Parlament puternic, o natiune cu un Guvern performant, sau vrem sa fim o natiune slaba, dispretuita, care pune totul in joc pentru a salva pe cativa din situatii dificile, pe cativa politicieni din situatii dificile? Democratia nu este niciodata de la sine inteleasa si pentru multa democratie este nevoie de multa educatie, si ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei pentru o lectie autentica de democratie!

acum 49 luni (7 Feb 2017)

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu ii raspunde lui Iohannis, in ceea ce priveste absenta sa la discursul presedintelui: "Nu am fost prezent. Presedintele a vrut sa se adreseze Parlamentului si asta s-a intamplat.

UPDATE Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL: "Presedintele Klaus Iohannis a exprimat in plenul Parlamentului asteptarea a milioane de romani: o guvernare pentru cei multi, nu pentru un grup de protejati politici. Oamenii au dat un vot ca un partid si un guvern sa se ocupe cu prioritate de problemele oamenilor", a declarat Raluca Turcan.

Guvernul, domnul Dragnea, domnul Tariceanu nu pot sa pretinda ca nu s-a intamplat nimic. Ce semn de conciliere este acela in care parlamentarii PSD si ALDE parasesc sala la un mesaj al presedintelui Romaniei? PSD nu respecta institutiile, nu respecta Constitutia si legile tarii.

UPDATE Liviu Dragnea, dupa discursul lui Iohannis: "Trebuie sa spun din capul locului ca m-as fi asteptat sa fie un discrus de unitate, de indemn la calm si stabilitate. A continuat sa vorbeasca despre divizare, parlamentari buni si rai. Sunt de acord ca nu sunt necesare alegeri anticipate.

"Sunt de acord insa cu dumnealui ca alegerile anticipate nu reprezinta o solutie. Am inteles indemnul ca Guvernul sa fie unul performant si puternic, in sensul asta si indemnul meu este sa lase Guvernul in pace sa guverneze, pentru ca programul de guvernare este un program bun, iar romanii asteapta sa fie pus in practica. Daca lasam Guvernul sa guverneze bine, atunci toata tara va avea de castigat si toti indicatorii macroeconomici la care facea referire si care intr-adevar sunt buni, vor fi mentinuti si imbunatatiti", a completat presedintele PSD.

UPDATE Sedinta de plen s-a terminat.

UPDATE Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: Doamnelor si domnilor parlamentari, doamnelor si domnilor musafiri, m-as fi adresat si G... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro