Iohannis: "Analfabetismul functional se reflecta foarte vizibil si in inaltele sfere ale politicii romanesti". Seful statului a ironizat-o pe Viorica Dancila

Iohannis:

La evenimentul de lansare World Development Report: "Learning to Realize Education's Promise", presedintele Klaus Iohannis a spus, citand acest raport, ca sistemul educational trebuie sa aiba capacitatea de a face o diferenta reala in nivelul de cunostinte al copiilor, nu doar sa bifeze un numar de ani petrecuti pe bancile scolii, aceasta fiind o lectie care se aplica si Romaniei, in conditiile in care un studiu din 2016 avertiza ca tara noastra are o rata de analfabetism functional de 42%, care "se reflecta foarte vizibil si in inaltele sfere ale politicii romanesti".

acum 66 luni (13 Jun 2018)

La evenimentul de lansare World Development Report: "Learning to Realize Education's Promise", presedintele Klaus Iohannis a spus, citand acest raport, ca sistemul educational trebuie sa aiba capacitatea de a face o diferenta reala in nivelul de cunostinte al copiilor, nu doar sa bifeze un numar de ani petrecuti pe bancile scolii, aceasta fiind o lectie care se aplica si Romaniei, in conditiile in care un studiu din 2016 avertiza ca tara noastra are o rata de analfabetism functional de 42%, care "se reflecta foarte vizibil si in inaltele sfere ale politicii romanesti". Sistemul educational trebuie sa aiba capacitatea de a face o diferenta reala in nivelul de cunostinte al copiilor, nu doar sa bifeze un numar de ani petrecuti pe bancile scolii. Aceasta este o lectie care se aplica si Romaniei, in conditiile in care un studiu din 2016 ne avertiza ca ne confruntam cu o rata de analfabetism functional de 42%, care se reflecta foarte vizibil si in inaltele sfere ale politicii romanesti.

El a spus ca la nivel national Romania se confrunta cu o criza demografica amplificata de un nivel ridicat al abandonului scolar si de o participare scazuta la invatamantul superior, iar pe acest fond poate ca nu este potrivita concentrarea atentiei asupra unor sisteme de credite pentru studii in invatamantul superior, in timp este neglijata finantarea altor proiecte deja incepute, destinate cresterii echitatii in educatia preuniversitara.

"Vorbesc aici si de insuficienta finantare a proiectului ROSE, care initiase schema de granturi pentru licee, destinata reducerii abandonului si facilitarii tranzitiei spre invatamantul superior. Drept rezultat, continuam sa ne indepartam de obiectivul Europa 2020, sau 20-20 cum se spune mai nou, in domeniul parasirii timpurii a scolii, cu o cifra de peste 18%", a declarat Iohannis, ironizand-o pe Viorica Dancila.

De asemenea, seful statului a afirmat ca educatia nu se poate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro