Iohannis, ambitii de Putin. Doar Rusia mai are un proiect de tara cum isi doreste actualul presedinte al Romaniei

La fel ca si Iohannis, Putin a infiintat un Consiliu pentru Implementarea Proiectelor Nationale, iar anul acesta a infiintat Consiliul pentru Dezvoltare Strategica si Proiecte Prioritare, care a stabilit 11 directii de actiune, printre care exporturile si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

acum 89 luni (5 Oct 2016)

Singura guvernare care a elaborat un mare "proiect de tara", intins pe mai multe domenii, asa cum pregateste acum Administratia Prezidentiala, este Rusia.

In perioada interbelica, dictatorul Italiei, Benito Mussolini, a avut un proiect national in Argentina, unde se afla o comunitate mare de italieni. In 2016, trei tari din Pacific - Papua Noua Guinee, Samoa si Fidji - si-au stabilit un proiect de tara comun: salvarea patrimoniului genetic al nucilor de cocos. Si unele state occidentale au asa-numite "proiecte nationale", dar ele sunt strict concentrate pe o singura directie, cum ar fi, de exemplu, cercetarea fundamentala sau sistemul de sanatate. La fel ca si Iohannis, Putin a infiintat un Consiliu pentru Implementarea Proiectelor Nationale, iar anul acesta a infiintat Consiliul pentru Dezvoltare Strategica si Proiecte Prioritare, care a stabilit 11 directii de actiune, printre care exporturile si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Presa occidentala a criticat planurile lui Putin, aratand ca nu stie ce sa faca dupa ce pretul petrolului s-a prabusit si nu are surse de finantare pentru planurile sale extrem de ambitioase.

Cititi articolul integral in editia de miercuri a ziarului "Romania Libera", disponibila la toate punctele de difuzare a presei din Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro