Iohannis: Am convenit in CSAT elaborarea unui plan de actiune privind sistemul sanitar

Iohannis: Am convenit in CSAT elaborarea unui plan de actiune privind sistemul sanitar

El a explicat ca aceste norme privesc modul in care se pun pe piata produsele biocide, dar si curatenia, dezinfectia si sterilizarea in spitale, conformitatea cu standardele europene referitoare la antiseptice si dezinfectante chimice, activitatea de control si inspectie sanitara de stat, precum si intarirea capacitatii de control a Ministerului Sanatatii.

acum 52 luni (27 May 2016)

"Am discutat si convenit un plan de actiune, concretizat printr-o hotarare a Consiliului, care stabileste in cateva puncte masuri referitoare la norme, proceduri, control si laboratoare", a declarat Iohannis, dupa sedinta CSAT.

El a precizat ca, in ceea ce priveste normele, acestea trebuie sa fie aliniate la cerintele europene referitoare la antiseptice si dezinfectante chimice si sa fie exigente si aplicate inclusiv cu sanctiuni mai severe.

"S-a convenit ca un asemenea pachet de norme sa fie elaborat la nivel de guvern pana la sfarsitul lunii iulie", a aratat Iohannis.

Seful statului a mai precizat ca, in acest scop, la Guvern se va constitui un grup de experti - medici, biologi, chimisti, specialisti in siguranta alimentara si alte categorii de specialisti - care sa lucreze la acest pachet de norme.

El a explicat ca aceste norme privesc modul in care se pun pe piata produsele biocide, dar si curatenia, dezinfectia si sterilizarea in spitale, conformitatea cu standardele europene referitoare la antiseptice si dezinfectante chimice, activitatea de control si inspectie sanitara de stat, precum si intarirea capacitatii de control a Ministerului Sanatatii. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro