Iohannis: Absenta unei legislatii privind securitatea ramane o tema sensibila

Citeşte şi: Avem un nivel ridicat de securitate individuală şi colectivă in Romania, declară şeful SRI In plan intern, Serviciului Roman de Informaţii ii revine o misiune esenţială in ce priveşte apărarea statului de drept şi lupta impotriva corupţiei, a mai transmis preşedintele, care a completat că "cetăţenii aşteaptă de la Serviciu două lucruri in mod special: să fie in siguranţă şi să le fie respectate drepturile şi libertăţile.

acum 92 luni (29 Mar 2016)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la bilanţul Serviciului Roman de Informaţii, că lipsa unei legislaţii coerente privind securitatea cibernetică şi naţională rămane o temă sensibilă, iar reforma nu poate intarzia. Absenţa unei legislaţii coerente, unitare şi actualizate in materie de securitate naţională rămane o temă sensibilă", a declarat şeful statului la bilanţul Serviciului Roman de Informaţii pe anul 2015.

Citește și: Hellvig, precizări despre interceptările SRI in cauze penale

Klaus Iohannis a subliniat că "avem nevoie de o reformă legislativă, care necesită timp, dezbatere şi coordonare, dar nu mai poate intarzia". Preşedintele s-a referit şi la problema transparenţei şi a credibilităţii publice a SRI.

"Intr-o societate democratică controlul parlamentar eficient este esenţial şi poate să asigure premisele transparenţei, colaborării intre instituţii şi credibilităţii publice a Serviciului. O atitudine deschisă a SRI in raport cu Comisia de Control Parlamentar şi in raport cu societatea este semnalul că Serviciul respectă rigorile unui stat democratic şi acţionează in acord cu principiile lui. Intr-o democraţie consolidată, politicile şi strategiile de securitate trebuie să beneficieze de un cadru de dezbatere şi susţinere la nivelul societăţii", a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Avem un nivel ridicat de securitate individuală şi colectivă in Romania, declară şeful SRI

In plan intern, Serviciului Roman de Informaţii ii revine o misiune esenţială in ce priveşte apărarea statului de drept şi lupta impotriva corupţiei, a mai transmis preşedintele, care a completat că "cetăţenii aşteaptă de la Serviciu două lucruri in mod special: să fie in siguranţă şi să le fie respectate drepturile şi libertăţile.

SRI ii revine in continuare o misiune esenţială in ce priveşte apărarea statului de drept şi lupta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro