Iohannis, absent de la summitul liderilor PPE de la Bruxelles. Ce critici ii sunt aduse presedintelui

Iohannis, absent de la summitul liderilor PPE de la Bruxelles. Ce critici ii sunt aduse presedintelui

Administratia Prezidentiala s-a ferit de fiecare data sa dea o explicatie oficiala pentru refuzul lui Iohannis de a participa la reuniunilor liderilor PPE, insa surse politice de la Cotroceni au precizat ca ar fi vorba despre o interpretare rigida a legii fundamentale. De ce e importanta participarea la summitul PPE Purtatorul de cuvant al PPE a explicat pentru "Adevarul" de ce e importanta participarea celor invitati la summit.

acum 63 luni (28 Jun 2016)

Din Romania nu participa nimeni, desi Klaus Iohannis a fost sustinut in alegeri de PPE, iar Dacian Ciolos a fost afiliat la aceeasi familie politica, in perioada in care era comisar. Cum vrem sa influentam decizia, daca ne auto-izolam?", scria eurodeputatul Cristian Preda luni despre decizia sefului de stat de a nu merge la summitul familiei sale politice. De cand a fost ales presedite, in noiembrie 2014, Iohannis a participat la un singur summit, o atitudine total opusa de cea a predecesorului de la Palatul Cotroceni.

Administratia Prezidentiala s-a ferit de fiecare data sa dea o explicatie oficiala pentru refuzul lui Iohannis de a participa la reuniunilor liderilor PPE, insa surse politice de la Cotroceni au precizat ca ar fi vorba despre o interpretare rigida a legii fundamentale.

Ce se discuta la acest Consiliu European

Tema momentului, adica decizia Marii Britanii de a iesi din UE dupa referendumul din 23 iunie, va fi discutata de liderii europeni. Sefii de stat si de guverne vor sa se asigure ca drepturile europenilor care calatoresc si muncesc in Marea Britanie vor fi respectte si dupa referendum, dar mai ales dupa iesirea formala din UE.

"Una din prioritatile PPE, asa cum presedintele PPE Joseph Daul a comunicat vineri este solidaritatea la nivelul celor 27 de state membre ale UE si mai ales asigurarea drepturilor cetatenilor europeni aflati in Marea Briatanie, oameni care au ales sa traiasca intr-un alt stat membru al UE, iar peste noapte s-au trezit in afara UE, ca urmare a referendumului.

Purtatorul de cuvant al PPE a vorbit si de invitatiile trimise de PPE catre liderii din familia lor europeana. Comunicam cu o zi inainte de summit lista liderilor PPE care au confirmat participarea la summit. Daca un lider nu poate participa, invitatia nu e transmisibila Oriunde seful statului vine de la PPE, acea persoana e invitata. Doar in tari in care seful statului nu vine de la PPE e invitat vicepreministru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro