Iohannis a trimis spre reexaminare actul normativ pentru modificarea si completarea Legii farmaciei

Iohannis a trimis spre reexaminare actul normativ pentru modificarea si completarea Legii farmaciei

(3) din aceasta lege, in farmaciile comunitare, oficinele locale de distributie, in farmaciile din unitatile medicale aflate in structura ministerelor cu retea medicala proprie, in drogheriile, farmaciile si oficinele locale de distributie din sistemul penitenciar este interzisa utilizarea tehnicii de vanzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar, arata sursa citata.

acum 86 luni (30 Mar 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, spre reexaminare, actul normativ care modifica si completeaza Legea farmaciei 266/2008, invocand faptul ca in prevederile sale exista o lipsa de corelare a normelor in ceea ce priveste vanzarea medicamentelor, dar si "o discrepanta sub aspectul politicilor menite sa asigure sanatatea publica".

"Legea instituie posibilitatea vanzarii si eliberarii prin intermediul serviciilor societatii informationale a medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala numai de catre farmaciile comunitare si drogheriile autorizate potrivit legii, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii; totodata, controlul si supravegherea privind vanzarea si eliberarea prin intermediul serviciilor societatii informationale a medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie medicala urmeaza a fi exercitate de Ministerul Sanatatii.

Autoservirea, interzisa in farmacii

Consideram ca reglementarea acestui tip de vanzare a medicamentelor era necesara, insa interventiile legislative operate prin legea transmisa la promulgare se impun a fi corelate cu celelalte dispozitii din cuprinsul Legii farmaciei nr. 266/2008 si chiar completate, astfel incat sa permita tuturor destinatarilor legii sa-si conformeze conduita si scopul avut in vedere de legiuitor, acela de a clarifica un domeniu nereglementat, sa fie atins", se arata in cererea de reexaminare, citata de Agerpres. (3) din aceasta lege, in farmaciile comunitare, oficinele locale de distributie, in farmaciile din unitatile medicale aflate in structura ministerelor cu retea medicala proprie, in drogheriile, farmaciile si oficinele locale de distributie din sistemul penitenciar este interzisa utilizarea tehnicii de vanzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar, arata sursa citata. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro