Iohannis a semnat eliberarea din functia de judecator a Veronicai Cirstoiu ca urmare a condamnarii definitive

Iohannis a semnat eliberarea din functia de judecator a Veronicai Cirstoiu ca urmare a condamnarii definitive

Veronica Cirstoiu este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, instigare la spalare a banilor, comisa in legatura directa cu infractiunea de luare de mita, inselaciune in forma continuata (65 acte materiale), doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (65 acte materiale).

acum 53 luni (23 Jun 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind eliberarea din functia de judecator a Veronicai Cirstoiu, dupa ce aceasta a fost condamnata definitiv la 7 ani de inchisoare.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul "privind eliberarea din functia de judecator, in prezent suspendat din functie, la Curtea de Apel Bucuresti a doamnei Veronica Cirstoiu - ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni".

In 2 iunie, Veronica Cirstoiu a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sapte ani de inchisoare, fiind acuzata ca a primit aproximativ 630.000 euro mita de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula acestuia pedeapsa din dosarul de fraudare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Initial, Veronica Cirstoiu a primit in martie 2015 o condamnare de 5 ani inchisoare la Curtea de Apel Constanta, pedeapsa marita la 7 ani inchisoare in urma deciziei definitive luate de instanta suprema.

Veronica Cirstoiu este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, instigare la spalare a banilor, comisa in legatura directa cu infractiunea de luare de mita, inselaciune in forma continuata (65 acte materiale), doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (65 acte materiale). ... Citeste intreg articolul pe evz.ro