Iohannis a discutat cu Ponta si Isarescu despre aderarea la Zona Euro. Cum isi propune Romania sa atinga acest obiectiv

Citește și: Iohannis vrea să se consulte cu partidele politice privind aderarea Romaniei la Zona Euro Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure Romaniei un parcurs economic stabil și predictibil..

acum 51 luni (28 May 2015)

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre aderarea Romaniei la Zona Euro, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, discuţiile au avut in vedere să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergență 2015-2018, informează sursa citată.

In urma discuţiilor, s-a decis inființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv

In acest context, in perioada următoare, şeful statului va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea Romaniei la zona euro.

Citește și: Iohannis vrea să se consulte cu partidele politice privind aderarea Romaniei la Zona Euro

Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure Romaniei un parcurs economic stabil și predictibil..

-----------------

Preşedintele Klaus Iohannis se intalneşte, joi, cu premierul Victor Ponta, şi Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Palatul Cotroceni.

Astfel, şeful statului a răspuns, joi, solicitărilor preşedintelui Senatului privind "inlăturarea" preşedintelui ICCJ şi procurorului-şef al DNA şi de "alăturare la demersul parlamentar de modificare a legislaţiei penale", transmiţand că refuzul său de a se ralia la acest demers rămane ferm.

Comisia juridică a Camerei a amanat, marţi, dezbaterea pe proiectul de lege privind modificarea Codul Penal referitor la conflictul de interese, potrivit căruia se inlocuia ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro