Iohannis a avizat urmarirea penala a lui Videanu

261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010", se arata in comunicatul de presa remis de Administratia Prezidentiala.

acum 109 luni (4 Feb 2015)

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, cererea de urmarire penala a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Seful statului a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii.

"Avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010", se arata in comunicatul de presa remis de Administratia Prezidentiala.

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea cererii de urmarire a domnului Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri.

Ministrul Videanu (in perioada decembrie 2008-septembrie 2010), prin memorandumuri, a continuat politica lui Vosganian de favorizare a afacerilor lui Ioan Niculae, sustine procurorul DIICOT. Probele in cazul lui Videanu sunt mai colorate, deoarece sunt interceptari telefonice, interceptari de sms-uri, care fac deliciul presei, cititorilor, telespectatorilor si au impact mult mai puternic decat niste ordine seci, cu detalii tehnice, plicticoase, cuprinse in documente scrise. Politicianul a iesit cu catuse din sediul DNA

Prima convorbire inregistrata dateaza din 26 februarie 2009, ora 12,21, cind Niculae ii spune interlocutorului sau "Domnule ministru, daca se dau banii se dau direct la agricultura, nu la ingrasaminte, asta e problema, nu suntem pe drumul cel bun".

Procurorul DIICOT il acuza pe Videanu ca desi cunostea cuantumul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro