Ioana Petrescu: Mai usor cu retorica anti firme straine. Hai sa ajutam si firmele autohtone, si cele straine, si sa le facem sa plateasca la fel taxele

Nu am fost uimita ca au venit cu astfel de lucruri, pentru ca altfel nu au de unde sa-si onoreze toate promisiunile electorale. Ieri a aparut stirea ca deficitul bugetar este de 4%, iar azi doamna Vasilescu a anuntat alte mariri de pensii si de salarii. Doamna Vasilescu spunea ca o crestere de 25% la stat va insemna de fapt o crestere reala de 4%.

acum 78 luni (25 Oct 2017)

Adevarul: Unde e predictibilitatea Guvernului, dupa toata aceasta topaiala fiscala?

Ioana Petrescu: Problema a fost ca s-a pornit cu un buget nerealist, veniturile au fost supraestimate. Si aceasta poveste cu trecerea asigurarilor sociale in sarcina angajatului: nu este foarte clar care va fi impactul asupra costurilor cu angajatii.

Sunt 11 ministri in Guvern care au firma, dar care nu au optat pentru split TVA. Se incearca aceasta masura pe un numar limitat de firme - cele cu datorii si cele in insolventa- pentru a aduce mai multi bani la buget. Apoi, peste un an sau doi vom vedea daca se poate aplica unui numar mai mare de firme. Trezoreria va avea timp sa se descurce cu acest nou sistem, caci daca s-ar fi aplicat pentru toate firmele, trezoreria ar fi clacat.

Exista o directiva europeana petnru taxa de solidaritate?

Exista o taxa de 0,25% pe care o platesc angajatorii. Acesti bani se duc intr-un fond destinat, si din ei se pot plati doar salariile angajatilor firmelor care au intrat in insolventa. Dar banii din majorarea taxei, asa cum a anuntat domnul Misa, se vor duce in bugetul de stat, de unde se platesc pensii si salarii.

Nu am fost uimita ca au venit cu astfel de lucruri, pentru ca altfel nu au de unde sa-si onoreze toate promisiunile electorale.

Sunt mai multe comune unde primarii au anuntat ca nu mai au bani de salarii. As vrea sa vad de la acest guvern ca este o mai mare coeziune. Ieri a aparut stirea ca deficitul bugetar este de 4%, iar azi doamna Vasilescu a anuntat alte mariri de pensii si de salarii. Doamna Vasilescu spunea ca o crestere de 25% la stat va insemna de fapt o crestere reala de 4%.

Cum vor fi incurajati cei din mediul de afaceri sa mai investeasca in Romania? Am fost la o conferinta in SUA despre investiile straine in Romania si toate intrebarile au fost legate de coruptie, caci ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro