Ioana Basescu a scapat de controlul judiciar, in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009. In cazul Elenei Udrea, magistratii au decis mentinerea masurii

UPDATE 18.57: Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti sa revoce masura controlului judiciar fata de Ioana Basescu, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta", mai spune DNA.

acum 74 luni (18 Jul 2017)

UPDATE 18.57: Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti sa revoce masura controlului judiciar fata de Ioana Basescu, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, si Ioana Basescu, fiica fostului sef de stat, s-au prezentat, marti dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, potrivit Agerpres.

La intrarea in sediul instantei, Elena Udrea a declarat ca nu intelege de ce nu i se permite, de doi ani si jumatate, sa mearga in strainatate. Toti cei care au facut vreodata vreo campanie sau au candidat vreodata pot pleca oriunde vor ei in lumea asta, n-au nicio problema, iar eu de 2 ani si jumatate nu pot sa ies din tara si nu inteleg ce s-ar intampla daca as putea sa ies si eu din tara.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (2 fapte) si spalare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecata pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

"Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabri... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro