Ioan Oltean poate fi arestat. Colegul sau de dosar penal, nu

Deputatii au aprobat ieri cererea DNA privind incuviintarea arestarii lui Ioan Oltean (PNL), acuzat de acte de coruptie in dosarul despagubirilor ilegale de la ANRP. In schimb, in cazul deputatului liberal Catalin Teodorescu s-au inregistrat doar 153 de voturi "pentru" si 110 impotriva, in conditiile in care si-au inregistrat prezenta 312 de deputati si ar fi fost nevoie pentru aprobarea cererii de arestare preventiva de 157 de voturi. El a mai spus ca nimeni nu ar trebui sa accepte ca o acuzatie formulata pe astfel de probe si ca a solicitat Parchetului in scris sa administreze urmatoarele probe: audierea soferului sau, despre care denuntatorul pretinde ca l-a vazut atunci cand pretinde ca a fost la biserica, confruntarea acestei persoane cu denuntatorul, confruntarea sa cu denuntatorul si confruntarea dintre denuntator si cele patru persoane despre care pretinde ca se aflau la biserica.

acum 100 luni (9 Dec 2015)

Deputatii au aprobat ieri cererea DNA privind incuviintarea arestarii lui Ioan Oltean (PNL), acuzat de acte de coruptie in dosarul despagubirilor ilegale de la ANRP.

186 de deputati s-au pronuntat "pentru" solicitarea DNA, 111 "impotriva", iar un vot a fost anulat atunci cand s-a votat aprobarea cererii de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, potrivit rezultatului oficial prezentat in plenul Camerei Deputatilor.

In schimb, in cazul deputatului liberal Catalin Teodorescu s-au inregistrat doar 153 de voturi "pentru" si 110 impotriva, in conditiile in care si-au inregistrat prezenta 312 de deputati si ar fi fost nevoie pentru aprobarea cererii de arestare preventiva de 157 de voturi. Ce se poate observa este ca la ambele voturi, in sala, erau prezenti un numar aproximativ egal de parlamentari - 318 la primul vot in cazul Oltean, 312 la votul in cazul Teodorescu. In acest fel, ei au pus umarul la salvarea lui Teodorescu, pentru ca prin prezenta lor au crescut numarul de voturi necesare pentru aprobarea cererii DNA, rezultatul final calculandu-se in functie de numarul de parlamentari prezenti.

O posibila explicatie este legata de strategia diferita folosita de cei doi parlamentari. El a vorbit doar sapte minute in plen si le-a solicitat colegilor sa voteze impotriva solicitarii DNA de arestare preventiva a sa, "pentru o Romanie dreapta si democratica", afirmand ca retraieste "un vis urat", dupa ce si anul trecut deputatii au votat o alta cerere de arestare in cazul sau. El a tinut un discurs agresiv de 27 de minute in plenul Parlamentului, in care si-a clamat nevinovatia si a atacat referatul procurorilor.

Oltean a dat vina pe denuntator

Ioan Oltean le-a transmis deputatilor ca solicitarea de arestare preventiva este in conflict cu democratia, statul de drept si justitia, ca nu doreste sa pledeze nevinovatia sa, ci doar sa probeze netemeinicia cererii DNA. El a sustinut ca este vorba despre "un abuz" pe care il r... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro