Ioan Micula acuza Ministerul Finantelor: "Nu ne-au achitat inca datoria, e o minciuna sfruntata ca au facut plata"

Ioan Micula acuza Ministerul Finantelor:

Cum au dobandit fratii Micula castig de cauza Statul roman a pierdut, la finele lunii februarie, si procesul prin care a cerut anularea sentintei din decembrie 2013 de la Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala (ICSID), prin care fratii Viorel si Ioan Micula au primit castig de cauza intr-un proces deschis in 2005. Finantele au anuntat, dupa decizia Curtii de Arbitraj de la Washington de pe 26 februarie, ca a platit datoria catre fratii Micula inainte de decizia curtii, prin mecanismul de plata reglementat de Consiliul Concurentei, insa Comisia Europeana obliga autoritatile romane sa recupereze 380 de milioane de lei de la cei doi si un grup de firme pe care acestia le controleaza.

acum 98 luni (28 Mar 2016)

"Ministerul de Finante a sustinut ca a pus banii intr-un cont al Trezoreriei, pe care dupa aceea i-a luat inapoi si ei considera ca au facut plata.

"Ne-au anuntat si pe noi la un moment dat cand au facut tranzactia, dar nu se poate sa pui banii intr-un cont care nu-i al tau si dupa aia sa zici ca ai platit. Si apoi au venit ca au zis de la Uniunea Europeana sa ia banii inapoi si i-au luat, dar cand zice ICSID-ul ca trebuie sa platesti, te faci ca ploua", a mai spus omul de afaceri. Cum au dobandit fratii Micula castig de cauza

Statul roman a pierdut, la finele lunii februarie, si procesul prin care a cerut anularea sentintei din decembrie 2013 de la Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala (ICSID), prin care fratii Viorel si Ioan Micula au primit castig de cauza intr-un proces deschis in 2005.

Fratii Ioan si Viorel Micula, care au si cetatenie suedeza, au sustinut la momentul deschiderii procesului ca statul roman nu si-a respectat angajamentele referitoare la protectia reciproca a investitiilor cuprinse in acordul bilateral dintre Suedia si Romania.

Ei au castigat procesul in decembrie 2013 la ICSID, care a dispus despagubiri de circa 376 de milioane de lei (84 de milioane de euro la cursul actual), plus penalitati.

Oamenii de afaceri apreciaza ca suma se ridica la peste 200 de milioane de euro in prezent, acumulandu-se dobanzi si penalitati foarte mari.

Finantele au anuntat, dupa decizia Curtii de Arbitraj de la Washington de pe 26 februarie, ca a platit datoria catre fratii Micula inainte de decizia curtii, prin mecanismul de plata reglementat de Consiliul Concurentei, insa Comisia Europeana obliga autoritatile romane sa recupereze 380 de milioane de lei de la cei doi si un grup de firme pe care acestia le controleaza.

El considera ca obligatia de plata dispusa de ICSID primeaza fata de hotararea C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro