Ioahnnis a anuntat temele de discutie de la Consiliul European

Citeste si: Ce isi doreste Iohannis pentru finalul mandatului sau La ora 17.45 urmeaza sa inceapa prima sesiune de lucru a Consiliului European, iar de la ora 20.00 este prevazut dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

acum 94 luni (19 Mar 2015)

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, ca principalele subiecte abordate vor avea in vedere domeniul energetic, dezvoltarea infrastructurii la nivel european, dar si situatia existenta in Ucraina.

Presedintele Klaus Iohannis va participa, joi si vineri, la Bruxelles,la lucrarile Consiliului European de Primavara si la summit-ul PPE, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezindentiale.

Seful statului va sustine o declaratie de presa, joi, in jurul orei 9.45, la Aeroportul International "Henri Coanda", inainte de plecarea spre Bruxelles.

Astfel, Klaus Iohannis va participa, joi, de la ora 14.15 (ora Romaniei), la Academia Regala a Belgiei, la Summit-ul Partidului Popular European, iar de la ora 17.00 (ora Romaniei), la sediul Consiliului European, la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European.

Citeste si: Ce isi doreste Iohannis pentru finalul mandatului sau

La ora 17.45 urmeaza sa inceapa prima sesiune de lucru a Consiliului European, iar de la ora 20.00 este prevazut dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Vineri, presedintele Iohannis va participa, de la ora 11.00 (ora Romaniei), la a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Citeste si: Iohannis sprijina Ucraina in procesul de aderare la UE si NATO

Pe agenda Consiliului European de Primavara figureaza discutii privind Uniunea Energetica, cu accent pe intarirea securitatii energetice, aprofundarea Pietei Interne a energiei si continuarea eforturilor in privinta energiilor regenerabile si a eficientei energetice.

Sefii de stat si de guvern vor aborda situatia economica si Semestrul European 2015 si vor face recomandari statelor membre in vederea pregatirii reformelor nationale si programelor de convergenta.

Totodata, pe agenda se afla si stadiul negocierilor privind Parteneriatul transatl... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro