Investitor turc: Bucurestiul, o destinatie de city break tot mai cautata de turisti, dar lipsesc centrele de informare si hartile

Investitor turc: Bucurestiul, o destinatie de city break tot mai cautata de turisti, dar lipsesc centrele de informare si hartile

Bucurestiul, un oras sigur, la mare cautare "In ultimii doi ani, Bucurestiul s-a dovedit a fi o destinatie tot mai cautata de catre turistii straini, al caror numar a fost in crestere de la un an la altul, mai ales in lunile de vara si in special din Israel, dar si din Italia. Cu ce probleme se confrunta turistii Pe de alta parte, principalele probleme cu care se confrunta orasul sunt, din punct de vedere turistic, lipsa de informatii si faptul ca nu avem atat de multe centre de informare turistica.

acum 37 luni (11 Jun 2017)

Bucurestiul, un oras sigur, la mare cautare

"In ultimii doi ani, Bucurestiul s-a dovedit a fi o destinatie tot mai cautata de catre turistii straini, al caror numar a fost in crestere de la un an la altul, mai ales in lunile de vara si in special din Israel, dar si din Italia.

Ea a artatat ca cei mai multi turisti vin din Israel, Italia, Marea Britanie, Germania si stau in medie doua nopti. Ea spune ca aceasta crestere se datoreaza faptului ca Bucurestiul este un oras sigur, dar si pentru ca aici turistii straini gasesc servicii si produse de calitate la preturi mai mici.

"Turistii vor sa primeasca produse de calitate, pentru banii pe care ii cheltuiesc.

Ea apreciaza ca principalele atractii din Bucuresti sunt Centrul vechi, viata de noapte, preturile bune, costurile scazute de trai raportat la standardele Europei de Vest, dar si evenimentele si viata culturala.

Cu ce probleme se confrunta turistii

Pe de alta parte, principalele probleme cu care se confrunta orasul sunt, din punct de vedere turistic, lipsa de informatii si faptul ca nu avem atat de multe centre de informare turistica.

Printre neajunsuri se regasesc prezenta slaba pe internet, lipsa unui site comercial pentru promovarea Bucurestiului, dar si faptul ca nu sunt suficiente harti de orientare pe strazi.

Bucurestiul a avut anul trecut o capacitate de cazare de 7,4 milioane de paturi. Cu peste 2,4 milioane de locuitori, cu tot cu zona metropolitana, Bucuresti este, ca dimensiune, al saselea oras al Uniuni Europene. Pentru Bucuresti, solutia este sa ne focalizam mai degraba pe venitul obtinut per turist decat pe numarul de sosiri. Scopul nostru este de a prelungi durata sederii la 3-4 zile pentru turisti", subliniaza Hashmi.

Hotelul Tempo din Bucuresti a fost inaugurat in anul 2004 si este detinut de grupul turc Izmir Turizm Insaat ve T... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro