Investitiile in domeniul IT, impulsionate. Guvernul infiinteaza postul de coordonator pentru tehnologia informatie

(...) E limpede ca sistemele IT, ca bazele de date care la acest moment sunt fie la ministere, fie la agentii sau autoritati care lucreaza pentru cetatean sau lucreaza in favoarea cetateanului, ele vor trebui legate pentru ca asta va duce la o simplificare a modului in care diverse documente, diverse proceduri pentru cetateni sunt duse la bun sfarsit si asta va ajuta nu doar cetateanul, dar va ajuta si functionarii din administratie pentru ca le va face munca mai usoara.

acum 92 luni (6 Jul 2016)

Seful Cancelariei premierului, Dragos Tudorache, a anuntat miercuri ca la nivelul Guvernului, in cadrul Cancelariei prim-ministrului, va aparea postul de coordonator pentru tehnologia informatiei. Constatarea noastra, in urma unor studii facute la nivelul Ministerului Comunicatiilor, cat si venite din mediul de afaceri: e limpede ca multe dintre aceste investitii s-au facut necoordonat, fara o coerenta a scopului pe care il definesc, a scopului pentru care e facuta acea investitie, a beneficiilor pe care acele sisteme IT le aduc efectiv fie administratiei, care trebuie sa lucreze cu ele, fie cetatenilor, care trebuie sa fie serviti de acele sisteme. Ceea ce speram noi ca aceasta noua forma de organizare si de coordonare a investitiilor si a politicilor de IT va face este sa asigure acea coerenta, in deciziile de oportunitate, atunci cand se decide un nou proiect IT", a precizat Tudorache, ministru interimar al Comunicatiilor, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, un alt obiectiv pe care acest coordonator pentru tehnologia informatiei il va avea este "de a oferi un sprijin coordonat tuturor institutiilor din peisajul administratiei centrale in ceea ce priveste resursa interna de IT".

Pe de alta parte, el a anuntat ca la Ministerul Comunicatiilor a fost finalizat un studiu cu privire la toate sistemele informatice dezvoltate in ultima perioada si gradul lor de interoperabilitate.

"Punctul de start este o analiza din tot peisajul de IT dezvoltat pana acum (...), asupra acelor sisteme care merita sa fie interoperabile, pentru ca nu toate sistemele dezvoltate au o relevanta atunci cand sunt legate intre ele. (...) E limpede ca sistemele IT, ca bazele de date care la acest moment sunt fie la ministere, fie la agentii sau autoritati care lucreaza pentru cetatean sau lucreaza in favoarea cetateanului, ele vor trebui legate pentru ca asta va duce la o simplificare a modului in care diverse documente, diverse proceduri pentru cetateni sunt duse la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro