Investitii esuate in Parang, locul preferat al iubitorilor de schi. Cati bani au fost cheltuiti cu domeniul schiabil
Aproape 50.000 de turisti au ajuns in aceasta iarna in statiunea montana Parang, din vecinatatea municipiului Petrosani, sustin reprezentantii Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani. Anul trecut, instantele au respins, definitiv, cererea Primariei Petrosani de scoatere din fondul forestier a unei suprafete de peste 43 de hectare de teren in Parang, pe care administratia locala dorea sa dezvolte domeniul schiabil si sa monteze instalatia.
Aproape 50.000 de turisti au ajuns in aceasta iarna in statiunea montana Parang, din vecinatatea municipiului Petrosani, sustin reprezentantii Serviciului de Administrare a Domeniului Public si Privat al municipiului Petrosani. Numarul oaspetilor zonei turistice din Valea Jiului a crescut cu aproape 15.000 fata de sezonul turistic 2016 - 2017, potrivit conducerii serviciului public. Cresterea a fost favorizata de conditiile de schi bune pe intreaga durata a iernii.
Potrivit rapoartelor Institutului National de Statistica, numarul celor care s-au cazat la unitatile turistice din Petrosani a scazut fata de sezonul de iarna precedent. Instalatia in valoare de circa 20 de milioane de lei a fost achizitionata de Primaria Petrosani, in urma unui credit.
Telescaunul si telegondola asteptate in zadar
Un nou telescaun (TS4) urma sa fie construit in Parang, potrivit proiectului de dezvoltare a Domeniului schiabil, aprobat inca din anul 2009 de Guvernul Romaniei. Investitia a fost blocata timp de cinci ani de un proces. Anul trecut, instantele au respins, definitiv, cererea Primariei Petrosani de scoatere din fondul forestier a unei suprafete de peste 43 de hectare de teren in Parang, pe care administratia locala dorea sa dezvolte domeniul schiabil si sa monteze instalatia. In timpul celor cinci ani de procese, Primaria Petrosani si Regia Nationala a Padurilor Romsilva nu au cazut de acord asupra modului in care urma sa fie realizata aceasta actiune si nici a suprafetei necesare investitiei din cadrul programului "Schi in Romania".
Guvernul Romaniei a oprit in 2012 finantarile pentru proiectul de dezvoltare din Masivul Parang, estimat la 70 de milioane de euro. Planurile vizau ca domeniul schiabil din Parang sa se intinda pe o suprafata de 150 hectare si sa aiba 17 partii (12 partii noi), iar intre Petrosani si statiunea montana invecinata, Straja, sa fie amenajata o telegondola. De asemenea, numarul locur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro