Investitie europeana fara cap la Alexandria: Au modernizat cladirea spitalului, dar au uitat de pacienti

Autoritatile judetene din Teleorman au investit 20 de milioane de euro in renovarea cladirii principale a Spitalului Judetean din Alexandria, dar au "uitat" sa doteze unitatea si cu aparatura medicala. Pacientii, buni de plata sau la Bucuresti Recentul caz al copilului din Teleorman suspectat ca ar fi infectat cu bacteria E.coli, dar care a fost "expediat" de la Spitalul Judetean la Bucuresti pentru ca medicii din Alexandria nu au putut efectua testele necesare confirma faptul ca unitatea medicala arata bine din punct de vedere al reconstructiei, dar sta extrem de prost la capitolul aparatura. In ceea ce priveste aparatura medicala, presedintele CJ Adrian Gandea a precizat ca achizitionarea unui computer tomograf costa in jur de un milion de euro, iar acest aparat nu a putut fi incadrat in suma de 20 milioane euro angajata initial pentru modernizare si a cerut Ministerului Sanatatii o suplimentare pentru dotarea Spitalului Judetean din Alexandria.

acum 44 luni (17 Mar 2016)

Autoritatile judetene din Teleorman au investit 20 de milioane de euro in renovarea cladirii principale a Spitalului Judetean din Alexandria, dar au "uitat" sa doteze unitatea si cu aparatura medicala.

Modernizarea Spitalului Judetean din Alexandria a fost ultimul proiect pe care l-a semnat Liviu Dragnea, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, inainte de a-si prelua postul de vicepremier in Guvernul Ponta 2. "Este cea mai mare investitie pe care o semnez in calitate de presedinte de Consiliu Judetean in Teleorman; valoarea este de aproape 20 de milioane de euro. O sa semnez acum ordinul de incepere a lucrarilor si peste doi ani tot ca prim-ministru sa veniti aici sa vedeti cum arata un spital modern, inceput in mandatul dumneavoastra si finalizat in mandatul dumneavoastra", se adresa atunci Liviu Dragnea premierului Victor Ponta, prezent la eveniment.

Cea mai mare parte din aceasta suma urma sa vina din finantare europeana nerambursabila, iar restul era asigurat de Consiliul Judetean Teleorman. La finalul lucrarilor, Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria ar fi trebuit sa devina "cea mai performanta unitate spitaliceasca din sudul Romaniei, care va putea oferi conditii avansate de investigatii si tratament pentru pacientii din aceasta regiune, iar interventiile asupra infrastructurii spitalului si dotarile medicale cu echipamente performante vor asigura alinierea serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene", dupa cum declarau oficialii in urma cu patru ani.

Numai ca, intre timp, termenul de finalizare a modernizarii a fost amanat de cinci ori, iar pacientii nu beneficiaza in prezent nici macar de un banal computer tomograf.

Pacientii, buni de plata sau la Bucuresti

Recentul caz al copilului din Teleorman suspectat ca ar fi infectat cu bacteria E.coli, dar care a fost "expediat" de la Spitalul Judetean la Bucuresti pentru ca medicii din Alexandria nu au putut efectua testele necesare confirm... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro