Investitie de 1,5 milioane de euro in turism: pontonul de pe malul unui lac din Caras arata ca in Saint Tropez

Investitie de 1,5 milioane de euro in turism: pontonul de pe malul unui lac din Caras arata ca in Saint Tropez

Omul de afaceri Nelu Popa a investit 1,5 milioane de euro si a transformat uitatul baraj de la Valiug, judetul Caras-Severin, in cel mai cautat loc de distractii din vestul tarii, unde, la fiecare sfarsit de saptamana, se aduna 1.500-2.000 de tineri pe ponton. Plaja ca la Saint Tropez, schi ca in Austria Cel mai fierbinte punct al zonei este fara indoiala la "Ponton", fosta Casa Baraj de la Crivaia-Valiug, acolo unde, indiferent de anotimp, se aduna acum peste 1.500 de tineri la fiecare sfarsit de saptamana.

acum 53 luni (18 Aug 2016)

Omul de afaceri Nelu Popa a investit 1,5 milioane de euro si a transformat uitatul baraj de la Valiug, judetul Caras-Severin, in cel mai cautat loc de distractii din vestul tarii, unde, la fiecare sfarsit de saptamana, se aduna 1.500-2.000 de tineri pe ponton. Alte peste doua milioane de euro au fost investite in unitati de cazare, telescaun si intr-o pista de schi.

Investitorul care a dat un nou suflu zonei Crivaia-Valiug este cunoscut si ca Nelu Taitelu, datorita succesului obtinut cu o alta afacere a sa - pastele Monte Banato, care l-au facut cel mai bogat carasean, cu o avere estimata in 2010 de "Forbes 500 Miliardari" la aproximativ 10 milioane de euro.

Inainte de Revolutie, Valiugul era doar o comunitate muncitoreasca, majoritatea locuitorilor fiind angajati la UCM Resita.

La acel moment, in zona se auzea de turism foarte putin, fiind doar un punct de trecere in drumul celor care isi permiteau o vancanta in Muntii Semenic. Dupa revolutie, lucrurile au inceput sa se schimbe si oamenii au inceput sa-si dea seama ca pot obtine venituri si din frumusetea pitoreasca a locurilor. Astazi, in satele de la poalele Muntilor Semenic, pensiunile sunt cu zecile.

Plaja ca la Saint Tropez, schi ca in Austria

Cel mai fierbinte punct al zonei este fara indoiala la "Ponton", fosta Casa Baraj de la Crivaia-Valiug, acolo unde, indiferent de anotimp, se aduna acum peste 1.500 de tineri la fiecare sfarsit de saptamana. Iar asta dupa ce, in urma cu 10 ani, omul de afaceri Nelu Popa a mirosit potentialul turistic al obiectivului si a inceput sa investeasca. Si m-am apucat sa fac un hotel, Gasthof Tirol, in apropiere, iar in timp ce lucram la hotel s-a scos la vanzare Casa Baraj.

Investitorul, care din luna iunie este primarul Resitei (PNL), a transformat barajul de la Valiug in cel mai cautat loc de distractii din vestul tarii. "Eu am mers sap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro