Investigatie Rise Project: Liviu Dragnea si-ar fi construit reteaua de influenta si cu ajutorul a doi afaceristi romani, cu firme in Brazilia. Reactia sefului Camerei Deputatilor: Daca imi gasiti acolo proprietati, va promi ca le donez | VIDEO

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și-ar fi construit rețeaua de influență din ultimii 10 ani și cu ajutorul unui grup de afaceriști din Brazilia, grupul din Cumbuco, in care ar fi fost implicați și doi oameni de afaceri romani, foști colegi de trupă ai lui Dragnea, din tinerețe, scriu jurnaliștii de la Rise Project. Prima a imprumutat numele companiei romanești de transport feroviar care l-a imbogățit pe Comana și i-a adus problemele penale, iar cea de-a doua, Robra, vine de la imbinarea celor două state in care el făcea afaceri, Romania-Brazilia.In fapt, cu mai puțin de o săptămană inainte să se sinucidă, Comana aflase că procurorii romani făcuseră deja arestări in dosarul Regiostrans, anchetand filiera prin care compania obținuse subvenții masive de la stat, au arătat jurnaliștii de la Rise Project.

acum 43 luni (1 Mar 2017)

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și-ar fi construit rețeaua de influență din ultimii 10 ani și cu ajutorul unui grup de afaceriști din Brazilia, grupul din Cumbuco, in care ar fi fost implicați și doi oameni de afaceri romani, foști colegi de trupă ai lui Dragnea, din tinerețe, scriu jurnaliștii de la Rise Project.

Astfel, unul din foștii colegi de trupă al șefului PSD, Mugurel Gheorghiaș, "Melcul" acționar al firmei Tel Drum, a inființat peste ocean o firmă pentru investiții in hoteluri, restaurante și alte imobiliare in 2010 și a introdus bani in Brazilia de cel puțin șase ori, intre 2010 și 2011, bani la care s-a referit drept bani "investiții directe din Romania". Gheorghiaș s-a asociat, printre alții, cu Cauby Cursinio Campos Junior, un om de afaceri brazilian, care ar fi fost chiar și șoferul lui Dragnea cand mergea in Brazilia, in vacanțe.

Tot cu Cauby Cursinio Campos Junior s-a asociat și Costel Comana, milionarul care s-a sinucis in avion, in 25 februarie 2015, care a fost de asemenea coleg de trupă cu Dragnea. Prima a imprumutat numele companiei romanești de transport feroviar care l-a imbogățit pe Comana și i-a adus problemele penale, iar cea de-a doua, Robra, vine de la imbinarea celor două state in care el făcea afaceri, Romania-Brazilia.In fapt, cu mai puțin de o săptămană inainte să se sinucidă, Comana aflase că procurorii romani făcuseră deja arestări in dosarul Regiostrans, anchetand filiera prin care compania obținuse subvenții masive de la stat, au arătat jurnaliștii de la Rise Project.

Dragnea și prietenii săi și-au petrecut mai multe vacanțe in Brazilia, fapt pe care il confirmă şi fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre, citat de Gandul in 2010, imediat după intoarcerea din vacanță, de la Fortaleza, cu următoarea declarație despre timpul petrecut acolo: "Un paradis ecuatorial din nord-estul Braziliei, o zonă in care bate foarte mult vant, impreună cu fraţ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro